Kdz.Ereğli Huzur Derneği ve Kızılay'ın işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasında 106 ünite kan toplandı. Huzur Derneği Başkanı Abidin Ocak, kampanyaya destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Kdz.Ereğli Huzur Derneği ve Kızılay işbirliği ile ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendi. Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda, gün boyu devam eden kampanyaya katılan vatandaşlar kan bağışında bulundu. Ereğli’de kurulduğu tarihten bu yana sosyal aktiviteleri ile ön plana çıkan Huzur Derneği, geleneksel hale getirdiği kan bağışı kampanyasını Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu kan bağışlı kampanyasında Huzur Derneği yönetimi de hazır bulundu. Kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dernek Başkanı Abidin Ocak, kış ayında kan kana daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve Kızılay ile iş birliği yaparak 2011 yılının ilk kan bağışı kampanyasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ereğli Huzur Derneği Başkanı Abidin Ocak ise “Dernek olarak her yıl iki kez kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirmiş olduk. 106 ünite kan bağışlandı. Kış mevsimi için bu sayıya ulaşmak gerçekten rekor kabul edilebilir. Kampanyamızı başarıyla tamamladığımız için mutluyuz. Bağışta bulunanlara teşekkür ediyoruz. İkincisini de bahara doğru düzenlemeyi planlıyoruz.”diye konuştu.

Kampanyada kan bağışında bulunanlara, ücretsiz olarak kan sayımı, AIDS, frengi, Hepatit B ve C ile kan grubu testlerinin yapılıyor.