Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Bahçelievler Mahallesi'ne yaptırdığı huzurevi inşaatı tamamlanma yolunda ilerliyor. TOKİ'nin Türkiye genelinde ilk kez kentimizde başlattığı 60 kişilik huzurevi, 5 yıldızlı otelleri aratmayacak kalitede inşa ediliyor. Yüklenici firma yetkilisi Fatih Aydın, daha önce ihaleyi alan firmanın ihalesinin fesh edildiğini belirterek, inşaata 2 Mart'ta başladıklarını söyledi.
Fatih Aydın, şu bilgileri verdi:
"GÜNÜNDEN ÖNCE BİTECEK"
"50 işçinin çalıştığı inşaatta son kata kadar çıkılarak biran önce bitirilmesi için hızla çalışılıyor. Ödemelerde sıkıntı yaşanmadığımız takdirde yılsonuna kadar projeyi bitirmek istiyoruz. TOKİ'nin yapımına ilk başladığı huzurevi inşaatı burası. Bu yüzden TOKİ inşaata çok önem veriyor. Huzurevi, 6 kat olmak üzere toplam 60 kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Bunu arttırmak yönetecek kuruma bağlı. Güvenlik kamerası, kuaförü, spor tesisi ve terasıyla 5 yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde yapılan huzurevinin TOKİ'yi olan maliyeti ise 1 milyon 662 bin TL."
TOKİ Kontrol Mühendisi Aydın Sevimli de, inşaatın biran önce bitirilmesini istediklerini ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi.Şantiye Şefi Ahmet Erkan ise, terasın ve altıncı katın dinlenme salonu olduğunu belirterek, "Huzurevinde kalacak yaşlılar için deniz manzaralı dinlenme salonları bulunuyor. Her katta her biri 18 metrekarelik sekiz oda bulunuyor. En alt katta sağlık kabinleri, doktor ve hemşire bulunacak" dedi.
Proje bitiş tarihi 27 Ağustos 2010 olarak gösterilse de, yüklenici firma yılbaşına kadar projeyi sonlandırmak istiyor.