Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren İzmirlioğlu Huzurevinde yaşlıların daha güvenli ortamda yaşamalarını sağlamak ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla güvenlik kamerası sistemi kuruldu.

Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, huzurevinde yaşlıların daha güvenli ortamda yaşamalarını sağlamak ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla güvenlik kamerası sistemi kurulduğunu söyledi.
Huzurevine kurulan 14 güvenlik kamerası sistemi ile yaşlıların daha güvende olduğunu belirten Ünal, şöyle konuştu:
“2001 yılında huzurevinde göreve başladım. En büyük hayalim huzurevine bir kamera sistemi kurulmasıydı. Kapı güvenliğimiz açısından çok önemliydi, çünkü 10. kilometredesiniz, gece gündüz kış ve yaz aylarında bir çok olayla karşılaşıyorsunuz. Çok şükür bu sistemi hizmete geçirdik. Bundan son derece gurur ve mutluluk duyuyorum. 4 tanesi gece görüşlü, 10 tanesi gündüz görüşlü tümü sesli olmak üzere 14 kamera ile huzurevimizin içi ve dışı 24 saat gözlenmektedir.  Binamızın bahçesi, çevresi, yol dahil görebiliyoruz. Yine hizmet kalitesini artırmak amacıyla mutfağımızda ne yapılıyor, ne tür yemek pişiriliyor bunu izleyebiliyoruz. Yaşlılarımızın toplu oturduğu salon ve teras kafeteryaları da izleyebiliyoruz. Kapı girişimizi izliyoruz. Amacımız hizmetin kalitesini yükseltmek ve yaşlılarımızın daha güvenli ortamda yaşamalarını sağlamaktır.”
Ünal, ayrıca huzurevinin önünden geçen duble yolda meydana gelebilecek olası kazalara karşı yolu her açıdan görebilecek bir kamera daha takılması konusunda çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.