AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Ereğli İlçe Yöneticilerinin açıklamalarına son noktayı koydu.

Ereğli'de haddine düşmeyen bir takım insanların açıklamada bulunduğunu belirten Uçar, "O açıklamalara binaen de sokakta birileri speküle ederek sanki bunlar yetkili ağızlardan çıkmış gibi şu yapılacak bu yapılacak gibi partinin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Bu tür söylemlere itibar edilmemeli" dedi.

Uysal ve Şahin'in açıklamalarının yönetim kurulu toplantısında görüşüleceğini parti tüzüğüne göre suç işlendiyse disiplin kuruluna sevk edileceklerini vurgulayan Hamdi Uçar, muhtemelen Pazar günü Bayındırlık ve İskan  Bakanı’nın Zonguldak'a geleceğini ve Ereğli'de yöneticilerin de bulunacağı iftar yemeğine katılacağını söyledi.

AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal'ın gazeteniz Önder'de çıkan ve ardından AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşmüş parti içerisinde problem yaşandığı da ortaya çıkmıştı.  AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal'ın açıklamalarını okuduğunu, İlçe Başkanı Erol Şahin'in açıklamasını ise detaylı okuyamadığını belirterek yaşanan gelişmeleri gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a açıkladı.

PARTİNİN TÜZÜĞÜ VAR

Uçar yaptığı açıklamasında, "Mustafa Uysal'ın daha önce 2 kez basına yaptığı açıklamalar var. Bunlardan biri önceki gün Önder Gazetesine oldu. Ardından da Ereğli İlçe Başkanımız Erol Şahin bir beyanatı olmuş. Mustafa Uysal'ın açıklaması ile Erol Şahin'in açıklamasına bakıldığında Şahin'in açıklamasında radikal söylemler yok. Cuma günü yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Ge-rek Mustafa Uysal'ın gerek İlçe Başkanının açıklamalarını yönetim kurulu toplantısında değerlendireceğiz. Ben Mustafa Uysal'da Ereğli İlçe Başkanımız Erol Şahin'de disiplin kuruluna sevk edilecek demedim. Partimizin bir tüzüğü var. Bu tüzüğe gö-re gereken yapılacaktır. Bu tüzüğe yöneticide, İlçe Başkanı da İl Başkanı da uymak zorundadır. Tüzüğe göre yapılan açıklamalar suçsa gerekli disiplin kuruluna yönetim kurulumuz karar alarak gönderir.

OLAYIN ÖZÜ

Ereğli'de haddine düşmeyen bir takım insanlar açıklamada bulunuyor. İlgisi alakası olmayanlar açıklama yapıyor. O açıklamalara binaen de sokakta birileri speküle ederek sanki bunlar yetkili ağızlardan çıkmış gibi şu yapılacak bu yapılacak gibi partinin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Bu tür söylemlere itibar edilmemeli.

EREĞLİ'DE İFTAR

Ben şuanda Ankara'ya gidiyorum. Bayındırlık Bakanımız Mustafa Demir muhtemelen Pazar günü Zonguldak'a gelecek. Zonguldak'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen yerlerde incelemelerde bulunacak. Bu incelemenin ardından Karadeniz Ereğli ilçemize geçeceğiz ve burada tüm ilçe yöneticilerimizin de bulunduğu iftar yemeği vereceğiz. Burada gerekli birlik ve beraberlik mesajları zaten verilir. Önümüzdeki günlerde yine iftar programlarımız olsun sosyal etkinliklerimiz olsun bir araya geleceğiz. Partimiz birlik ve beraberlik içerisindedir. Kimse bizim çalışmamızı birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır.
Bizim parti yöneticisini veya İlçe Yönetimini görevden alma gibi düşüncemiz de yok kararımız da yok. Biz birlik ve beraberlik içerisinde partimizi daha ileriye taşıyabilmenin hesaplarını yapıyoruz" dedi.