Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tasarım Araştırma ve Uygulama Kulübü’ne, Hyundai firması tarafından eğitime destek projesi kapsamında Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda gerçekleşen törenle 1,2 litrelik benzinli motor hibe edildi.
Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda düzenlenen törende konuşan Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Kwang-Heum Um, hibe edilen bu motorların, öğrencilerin pratik eğitimine katkı sağlayarak teknik becerilerini geliştirmelerine imkan sağlayacağını ifade etti.
Motor sertifikalarını almak için ZKÜ Tasarım ve Uygulamalı Araştırma Kulübü adına sahneye davet edilen Çağla Aksür, Hyundai Assan Başkanı Kwang-Heum Um’dan motor bağış sertifikasını aldı.
48 okul temsilcisi arasında sadece öğrenci olarak kendilerinin olmasının ayrı bir gurur verdiğini belirten TUYAK kulübü üyeleri, Kwang-Heum Um’a çiçek verdi.
ZKÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Mehmet Yetmez, “Elimizdeki mevcut teknoloji üzerinde öğrencilerin bilgisi dahilinde, göz önüne aldığımız önemli parçaların tasarım kriterlerinin değiştirilerek motor performansı üzerine olan etkilerinin irdelenmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.