Ereğli Eğitim Fakültesi'nde 'bir sınıfta senin olsun' kampanyası kapsamında tefriş edilen 1 kütüphane, 1 toplantı salonu ve 15 sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer: Öğrenci sayısı 18 bini geçti önümüzdeki yılda öğrenci sayısı 23 bine yükselecek 1 sene önce yaklaşık 295 öğretim üyesi sayısı şimdi 425'dir. Biz sadece fiziksel olarak öğrenci sayısı olarak büyümek değil kalite olarak da büyük istiyoruz. Hem şehirde hem bölgesinde hem Türkiye'de hem de uluslar arası bağlamda gerçekten adından söz ettiren iddialı bir üniversite olmak istiyoruz.

 

Dekan Prof.Dr.Ali Azar: Fakültemizin toplam 4 bölümü bulunmakta ve yaklaşık olarak 2 bin 375 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelecek yıllarda açılması düşünülen müzik ve İngilizce öğretmenliği, rehberlik psikolojik danışmanlık programlarına da öğrenci aldığımızı hesaba katarsak bu sayı giderek artacaktır. Öğrenci sayımızdaki artışa bir paralel olarak öğretim üyesi sayımız artmaktadır.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde Bir sınıfta senin olsun kampanyası kapsamında tefriş edilen kütüphane, toplantı salonu ve sınıfların açılış töreni Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen iki ayrı tören ile gerçekleştirildi.

İKİ AYRI TÖREN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlk tören Denizcilik İşletmeleri Yönetiminde gerçekleştirildi.

Kdz.Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Çay, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, Kdz.Ereğli Belediye Başkan ve belediye meclis üyeleri, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirilen açılışlarda; Atalay Yüksel, Süheyla İzmirlioğlu, Dost Bilgisayar, Harun Yağmuroğlu, Saniye Erdoğan, Tat Metal, Papila Madencilik-Özborsan, Özbayrak Metal, Egemen Metal, Keleşler Park Otel isimli tefrişatı yapılan sınıflar açıldı.

İkinci tören Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirildi burada Zuhal Yılmaz Kütüphanesi, Güler Demiroğlu-Mimsan-Can Murat Özdemir toplantı salonu ve Opel Tumar, Emel Kırtasiye, Halil Çevik, Kdz.Ereğli Belediyesi, Mustafa Tevfik Us adına yaptırılan sınıfların açılışları protokol üyeleri ve hayırseverler tarafından kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Ödül töreninde konuşan Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Karaelmas Üniversitesi adı altında, bir sınıfta senin olsun kampanyasını başlattıklarını bu anlamda gerçekleştirilen törenin ikinci kez yapıldığını hatırlattı. Azar yaptığı konuşmasında, Ereğli Eğitim Fakültesi 1997 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Faaliyetlerini Eylül 1998 tarihine kadar bir ilköğretim okulunda misafir olarak sürdüren fakültemiz şuanda eğitim ve öğretimini iki ayrı binada sürdürmektedir. Fakültemizin toplam 4 bölümü bulunmakta ve yaklaşık olarak 2 bin 375 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelecek yıllarda açılması düşünülen müzik ve İngilizce öğretmenliği, rehberlik psikolojik danışmanlık programlarına da öğrenci aldığımızı hesaba katarsak bu sayı giderek artacaktır. Öğrenci sayımızdaki artışa bir paralel olarak öğretim üyesi sayımız artmaktadır. Toplam akademik personel sayımız 50'yi aşmış idari personel sayımız ise 25'e ulaşmıştır. Tüm bu rakamlarla özellikle rektörümüzün destekleri ile son bir yılda ekonomik ve idari personel sayısı açısından Türkiye Eğitim Fakülteleri arasında dikkat çekici noktaya ulaşmıştır dedi.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer'de konuşmasında, Ereğli'de hep güzel vesilelerle birlikte oluyoruz. Üniversitemiz gün geçtikçe öğrenci merkezli bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Öğrencinin kullandığı tüm fiziki ortamların öğrencilere layık bir şekilde dizayn edildiği, eğitim ve öğretim imkanlarının çok iyi olduğu, öğrencinin göz önüne aldığı bir üniversite olması adına emin adımlarla ilerlemekte. Bir sınıfta senin olsun kampanyası çerçevesi içerisinde Kaymakamımız önderliğinde Ereğli'deki hayırseverlerin katkıları ile Ereğli Eğitim Fakültesinde, Denizcilik Yüksek Okulunda çok sayıda sınıfın tefrişatı gerçekleştirildi. Ereğli Eğitim Fakültesinin daha kritik bir önemi var, cumhuriyetimizin gençlerini yetiştiren öğretmenleri yetiştiren fakülte olduğu için buradaki kütüphanenin çok daha önemi var. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız tüm faaliyetleri, yatırımları birlikte, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütleri, hayırsever işadamları ile birlikte yapmayı özellikle istiyoruz.

BÜYÜK ÖĞRENCİ HEDEFİ

Öğrenci sayısı 18 bini geçti önümüzdeki yılda öğrenci sayısı 23 bine yükselecek 1 sene önce yaklaşık 295 öğretim üyesi sayısı şimdi 425'dir. Özellikle genişleyen Türk yüksek Öğrenim sistemini gördüğünüz zaman 185'e ulaştı üniversite sayısı. Biz sadece fiziksel olarak öğrenci sayısı olarak büyümek değil kalite olarak da büyük istiyoruz. Kontrol edilebilir bir şekilde büyüme için elimizden gelen çabayı sarfediyoruz. Bir sınıfta senin olsun kampanyası başlatılırken bizim en değerli varlıklarımız olan öğrencilerimizin temas ettiği mekanlar onlara layık olacak şekilde ortaya çıksın. Kütüphanelerimizi revize ediyoruz, tüm laboratuarları revize ediyoruz. Öğrenci sayılarımızı ilçelerde artırmak için çaba sarfediyoruz. İnşallah öğrenci sayılarımız giderek artar 25-30 binlere ulaşır ve hem şehirde hem bölgesinde hem Türkiye'de hem de uluslar arası bağlamda gerçekten adından söz ettiren iddialı bir üniversite olur. Bunu gerçekleştirmek için tüm arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Tüm kampüslerimizde ilçelerimizde eğitim ve öğretim kapasiteyi arttırmak kaliteyi arttırmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Kdz.Ereğli Kaymakamımız İbrahim Çay'a, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem'e, Ereğli Belediyesi'ne, Zuhal Yılmaz'a eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum dedi.

Hayırseverlere plaketlerin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Rektör Mahmut Özer, Kaymakam İbrahim Çay, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem başta olmak üzere tüm hayır severlere ve destek sağlayanlara teşekkür etti.

Keleş Park Otel adına yaptırılan sınıfın kurdelasını Rektör ile birlikte Keleş Kardeşler kesti.

Hayırsever Zuhal Yılmaz'ın adını taşıyan kütüphanenin açılışını bayanlara yaptırdılar.

Kadriye Bozkuş, oğlu Halil Bozkuş'un dedesi Halil Çevik adına yaptırdığı sınıfın kurdelasını kesti.

Kadriye Bozkuş'u  Neriman Posbıyık da kutladı.

Zuhal Yılmaz'a teşekkür plaketini Kaymakam İbrahim Çay eşi ile birlikte takdim etti.

Süheyla İzmirlioğlu'na plaketi Başsavcı Zülkarneyn Kısık verdi.

Gazeteniz Önder'in imtiyaz sahibi Celal Bozkuş'un annesi Kadriye Bozkuş'a Rektör Prof.Dr.Mahmut Özer plaket vererek teşekkür etti.