Adli yılın açılış töreninde konuşan Kartal, "Zamanında, her türlü gücü ele geçirmeyi adalete tercih edenlerin, bugün Türk milletinin adaleti önündeki yok oluşlarını ibretle izliyoruz. Her fırsatta vurguladığımız gibi adaletin gücü, güçlülerin ise adaletli olması gerektiğini bir kez daha gözlemliyoruz" dedi.


Kdz.Ereğli'de, 2016-2017 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’ndaki törende, Anıt’a çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı söylendi. Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 15 Temmuz tarihindeki darbe girişimine değindi, yaşananı tarihe düşmüş kara leke olarak gördüğünü belirtti.



"ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ HAKLI ÇIKARTIRCASINA..."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletin bağılsızlığını, yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır” sözünü hatırlatan Kartal, şöyle konuştu: “Bir önceki adli yılın son günlerinde 15 Temmuz gibi kara bir sayfa, tarih sayfalarının yapraklarına eklendi. Yaşanan olaylar ne kadar zor ve acımasız olsa da Türk milletinin azim ve kararını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü haklı çıkartırcasına, tarih sayfalarına yeniden yazdık. Tüm uluslar, Birlik ve tek olmayı acı bir tecrübe ile göstersek de, bunu yıllar sonra yapabileceğimizi kendimize bile hatırlattık aslında. Ve yine Büyük Önder’in dediği gibi, ‘mevzu bahis vatan ise ferisi teferruattır’.”



“İNANCIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Hukuk vurgusu yaparak günün demokrasi ve hukuk değerlerine inanma günü olduğunu savunan Kartal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Gün, hukuka ve demokrasiye olan inancımızın günüdür. Yeni adli yılda da hukuka ve demokrasiye olan bu inancımızı sürdüreceğiz. Zamanında, her türlü gücü ele geçirmeyi adalete tercih edenlerin, bugün Türk milletinin adaleti önündeki yok oluşlarını ibretle izliyoruz. Her fırsatta vurguladığımız gibi adaletin gücü, güçlülerin ise adaletli olması gerektiğini bir kez daha gözlemliyoruz. İşte tam bu noktada, bizlere çok büyük görevler düşüyor. Ancak, evrensel hukuk normlarına bağlı kalınarak gerçekleştirilecek yargılamalar neticesinde haklı-haksız, suçlu-suçsuz ayrımları ortaya çıkabilecektir.”

Avukat Kartal, sözünün sonunda ise egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu hatırlattı, bunu ise unutturmayacaklarını kaydetti. Törene, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve boraya bağlı avukatlar katıldı.


Haber: Mustafa Kemal Bektaş