AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar beraberinde Zonguldak Havalimanı A.Ş. (ZONHAV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği Disiplin Kurulu Başkanı Recep Kahya, Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav ve Havalimanı Müdür Özşahin ile Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan'ı ziyaret etti. Ziyarette Bakan Arslan'dan Zonguldak Havalimanının yurt içi seferlerine de açılması istendi. Havalimanının son durumuna ilişkin de bilgiler verildi.

Ulupınar ziyaret ile ilgili şu paylaşımı yaptı:





"Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ile yaptığımız görüşmede Zonguldak Havalimanımızın yurt içi seferlere açılması, olumsuz hava şartlarında uçakların inişi için gerekli cihazın havaalanımıza yerleştirilmesi konusunda taleplerimizi ilettik. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerimizde hizmet veren havaalanımızın yeterli yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirttik. Bu konuda Zonguldak Valiliğimizin yaptığı çalışmanın raporunu da Bakanımıza sunduk. Bakanımız konuyla ilgili yetkililere çalışma yapılması talimatı verdi. Bakanımıza teşekkür ederiz"

 

DERNEK BASTIRIYOR

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başta AK Parti'nin Karabük ve Zonguldak Milletvekilleri ile bir araya gelerek bölgenin olmazsa olmazları arasında yer alan havalimanının iç hat seferlerine açılması yönünde görüş beyan etmiş ve yetkilileri artık çözüm noktasında hareket etmesini istemişti.