Çok ciddi paralar verildi, hayırseverler, işadamları, odalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları katkı sağlamaya çalıştı ama yeterince ne tanıtımı yapıldı ne de bir arayış içerisine girildi. Bölgenin Türkiye ve hatta dünyaya açılan kapısı olma yolunda olan Çaycuma Havalimanının yeniden iç hatlara kapatılması ayıbına Almanya’da bulunan havalimanı ortaklarının da bir el koyması bekleniyor.

 

Zonguldak-Trabzon arası uçak seferlerinin kaldırılmasına bir anlam veremediklerini söyleyen Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, 31 Mayıs tarihindeki mezuniyet törenine ailelerin birçoğunun bu sebeple
gelemeyeceğini vurgulayarak seferlerin tekrar başlaması için destek istedi.
İstanbul-Zonguldak-Trabzon Uçak seferlerinin tekrardan açılması için sosyal medya üzerinden kampanyalar da başlatan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinden Cemil Sağlam ve üç üniversite öğrencisi arkadaşı Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ederek medyanın ve STK'ların bu konuyu gündeme getirilmesini istediler. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ile konuşan öğrenciler, seferlerin tam yaza girerken iptal edilmesine anlam veremediklerini belirterek, "Sadece üniversitemizde 23 bin öğrencinin büyük bir bölümü Trabzon, Rize, Artvin'den gelen insanlar. Ayrıca yaklaşık bir ay önce Mayıs Ay'ı için yer ayırmak isterken dolu olduğu gerekçesiyle yer bulamamıştık. Buna rağmen talep olmadığı gerekçe gösterilerek seferlerin iptal edilmesi bize mantıksız geliyor. Kışın bile talebin olduğu, doluluk gerekçesiyle 2 ay öncesinden Mayıs Ay'ı rezervasyonu yapılamayan seferler nasıl olur da talep olmadığı gerekçesiyle iptal edilebilir? Bunun başka bir izahı olmalı" dediler.

Özellikle 31 Mayıs Cuma günü yapılacak törene gelmek isteyen ailelerinin uçak seferleri kalktığı için mezuniyetlerine gelemeyeceklerini söyleyen Cemil Sağlam, "31 Mayıs Cuma gününe kadar seferlerin başlamasını istiyoruz. Bu bizler ve Zonguldak için çok önemli diye düşünüyoruz ve medya başta olmak üzere herkesin destek vermesini istiyoruz" dedi.

 

NE ÇALIŞMA VAR NE HEYECAN NE İSTEK

Havalimanının geldiği noktada yeterince ne tanıtımı yapılabildi ne de insanlara yeterince duyurulabildi. Bölgesine çivi çakmak isteyen işadamlarının milyonlarca lira para aktardığı emek verdiği havalimanının iç hatları resmen yaz boz tahtasına döndü. Çaycuma, Devrek, Gökçebey’den öteye gidemeyen havalimanının yaşadığı aksaklıkların biran önce yöneticilerinin bir araya gelip değerlendirmesi radikal kararlar alıp gelece sağlam adımlarla ilerlemesi bekleniyor.