Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, beldenin ilçe yapılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Başol, yaptığı açıklamada 5 belediye meclis üyesi ve 23 muhtar ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile görüştüklerini söyledi.

 

TOPLAM 13 BİN 531 NÜFUS

Ormanlı Belediye Meclisi'nin, beldenin ilçe olması için gerekli girişimlere başlatılmasına yönelik Mart ayında aldığı kararı milletvekilleri ile paylaşıldığını ve gerekli desteği istediklerini anlatan Başol, şunları söyledi: "Ormanlı nahiyesi 1800'lü yıllarda kurulmuş tarihi bir yerleşim yeridir. Nahiye 1987 yılında belediyemiz statüsüne alınmıştır. Beldemiz Ormanlı, Zonguldak ilimize 57, Ereğli ilçesine 25 kilometre uzaklıktadır. Beldemiz 4 mahalle muhtarlığı, 2 bin 330 nüfusa hizmet vermektedir. İl Özel İdaresi şeflikleri beldemize 20 kilometre uzaklıktadır. Çevre 21 köy muhtarlığı ile toplam 13 bin 531 nüfusa hizmet vermektedir.

 

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA DİLEKÇE VERDİK"

Ormanlı Beldesi ve çevre köylerimiz de yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, beldemizin ilçe statüsüne alınması için aldığımız belediye meclis kararının yanı sıra köy ve mahalle muhtarlarımızın dilekçelerini de İçişleri Bakanlığı'mıza teslim ettik. Milletvekillerimiz de bu konuda bizlere gerekli desteği sağlayacaklarını söylediler"

 

MUHTARLAR DA DİLEKÇE VERDİ

Mahalle ve köy muhtarları da İçişleri Bakanlığı'na verdiği dilekçede şu ifadeler yer alıyordu:  "1987 yılından itibaren belde statüsüne kavuşmuştur. Ancak 1987 yılında belediye sınırları planlanırken dar ve kısa çerçeve içinde planlanmıştır. Bu planlama ile çok yakın çevremizde bulunan, şu anki köy muhtarlıklarımıza belde muhtarlığı ünvanı verilmemiş ve belde nüfusumuz 2016 yılında 2 bin 330 köylerimiz ise 12 bin 210 olarak belirlenmiştir. Beldemiz çevresinde bulunan 23 köy ve 4 mahalle muhtarlığı Jandarma Karakol Komutanlığı, Orman İşletme Şefliği, cuma günleri pazar hizmeti, 1 Çok Programlı Lise, 1 Ortaokul, 2 İlköğretim Okulu, 1 Sağlık Ocağı olmak üzere tüm hizmetlerini Ormanlı Beldesinden karşılanmaktadır. Bahsi geçen köy ve mahallelerimizin, nüfus oranına bakıldığında biz Ormanlı Beldesi muhtarları olarak hem beldemiz hem de ülkemiz genelinde ilçe olmayı hak ettiğimizi düşünüyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)