Eğitim Bilim Emekçileri Sendikası  (Eğitim-Sen) Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz,  “KOKACAK TUZDA KALMADI…”  başlıklı açıklamasında, “Cumhuriyet  tarihinin ilk bağış okulu olmakla övünen Mehmet Çelikel Anadolu Lisesinin bugün düşürüldüğü durum içler acısıdır. Yaklaşık olarak Cumhuriyet tarihi kadar bir onurlu geçmişi  olan bu okulda çalışmış eğitimcilerin, mezun olmuş insanların bugün yaşadıkları  üzüntüyü paylaşıyor, okulu  basına yansıyan şekli ile içler acısı duruma düşürenleri kınıyoruz.” Dedi.

Yılmaz, basına yansıyan haberlere göre, Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi bir siyasi partinin gençlik kongresine kiralandığına dikkat çekerek “ Bu durum yerel gazetede yazıldığı gibi “bir başka partiye spor salonunu kiraya verecek misiniz?” şeklinde basite indirgenemez. Çünkü bu soru eyyamcılığın geldiği son noktada “verebiliriz ama salon bakımda” denilerek bugünkü yandaşlığı  meşrulaştıracak bir çukura götürür sizleri.” Sözleriyle devam ettiği açıklamasında şöyle dedi:

“Okul Aile Birlikleri  yönetmeliğinin Altıncı Bölümündeki Birliklerin Yapamayacağı İşler başlığıyla yazılan 21.maddesinde “Birlikler, Milli Eğitim mevzuatına aykırı çalışmalar ile siyasi faaliyet ve kişilere çıkar sağlayıcı iş ve işlemler yapamaz” dendiği gibi okulu  ve eklentilerini  hiçbir siyasi etkinlik için kullandırılamaz. Soruyoruz okulun spor salonunun bir siyasi partinin kongresine tahsis edilmesi siyasi faaliyet içinde yer almak değil midir?

Okul Aile Birliği yönetim kurulları  okul müdürü, öğretmen  ve veliler içinden  seçilen yönetim kurulları tarafından oluşur ve Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi Spor Salonunun siyasi partiye tahsis edilmesinden okul aile birliği sorumludur. Yetkilileri sorumlular hakkında göreve davet ediyorum. Yoksa bu durumda  “söz konusu olan iktidar partisidir gerisi teferruat” mantığıyla ört bas edilecekse tuz kokmaya devam  edecektir.”