Müftü Mahallesi'nde Emine-Halit Bozkurt çiftinin 3 çocuğundan biri olan 12 yaşındaki İclal Gökçe Bozkurt, 2017-2018 eğitim öğretim yılının yarı yıl tatilinde karne heyecanı yaşadı.

Ailesini talebi doğrultusunda Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 3 yıldır evde eğitim hizmeti alan Bozkurt, karnesini öğretmeninin elinden aldı.

Yarı yıl tatiline teşekkür belgesi ile giren Bozkurt, sevincini ailesi ve öğretmeni ile paylaştı.

Öğretmeni Zeynep Ak, yaptığı açıklamada, Nimet İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi İclal'in teşekkür belgesi ile yarı yıl tatile girmesinden herkesin büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"İclal'i arada okula da götürdüm, herhangi bir etkinlikte bu etkinliklerde ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çocuğun kişisel ihtiyaçları olduğunda da yardımlar oluyor. İclal'de ilk başlarda eğitime başladığımızda isteksizdi. Arkadaşları ile bir arada olamadığı için hep dışarı çıkmak arzusu vardı. Bunu yenebilmek için farklı materyaller deneyerek ilgisini çektik. Çocuğu sadece okuma yazma anlamında değil fen, sosyal, matematik, toplumla bütünleşebilecek şekilde eğitim vermeye çalıştık"



ALAPLI

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından faydalanan Merkez Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Meliha Uludağ'ı (16) , Kaymakam Eskioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ile Ortaokul Müdürü Ayhan Tekin evinde ziyaret etti.

Karnesini Kaymakam Eskioğlu'ndan alan Uludağ, tüm notlarının "pekiyi" olduğunu görünce, büyük sevinç yaşadı.

Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 yıldır okula gidemediği için evde eğitim aldığını belirterek, "Yaşıtlarımla birlikte okula gidemesem de evde eğitim almaktan dolayı çok mutluyum. Öğretmenimle derslerin dışında çok güzel vakit geçiriyorum. " dedi.

Kaymakam Eskioğlu da evde eğitim sayesinde Meliha Uludağ'ın derslerinden geri kalmadığını ifade ederek, "Meliha'nın karnesi 'pekiyi' ile dolu. Evde eğitim sayesinde öğretmeni ile birlikte çok güzel çalışmalar yapmışlar. Kendisine başarılar diliyorum." diye konuştu.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş/AA)