AKP İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, Alaplı'da Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili yaşanan söylentilere yanıt verdi. Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınması için herhangi bir girişimleri olmadığını açıklayan Öztürk, bir makamda çalışanın da uzun yıllar bu görevde kalması durumunda çalışma heyecanını yitirdiğine dikkati çekti. Öztürk açıklamasında, "AKP İl Yönetimine girdim, ilk görevlerimiz arasında her yaşanılan kongre sonrası oluşan bazı küçük alınganlıkları demokrasi olgunluğu içinde, ailenin iç meselesi görerek kamuoyu ile paylaşmadan gidermek,  tüm teşkilatları  ortak hedefimiz olan 2011 yılı seçimlerinde Partimizi yine güçlü bir şekilde tek başına iktidarda tutacak çalışmalar etrafında birleştirmektir.

HESAPLAŞMA HAVASI
Siyasette geçmişle hesaplaşarak bir yere varılamaz. Önemli olan herkesin yaptığı hatalardan ders alarak ve kişisel hırs ve ihtiraslarını bir tarafa bırakarak teşkilatların başarısı için çalışmasıdır. Bu anlayış hepimize kolektif başarıyı getirecektir. Alaplı İlçesinden İl Yönetiminde tek olmanın sıkıntıları zaman zaman yaşıyoruz. Zaman zaman basına malzeme olsun diye basın camiasındaki arkadaşlarımız tarafımızın dahi bilgisi olmayan yazı ve yorumlarla İlçe Teşkilatı ile aramızda sorun varmış bir hesaplaşma olacakmış gibi hava oluşturmaya çalışmaktalar.

KATKI SAĞLIYORUM
AKP tüzüğünde İl Yöneticileri ile İlçe Yöneticilerin görev, sorumluluk ve yetkileri net bir şekilde bellidir.  Bu esaslar dahilinde tüm ilin sorunlarına eşit yaklaşarak çalışmalarımızı yürütürken içinde yaşadığım İlçemin sorunlarını aşmasında hizmet akışının hızlanmasında yönetici arkadaşlarıma İlde katkı sağlıyorum.  AKP İl Tanıtım ve Medya Başkanı olarak partimizle ilgili basında çıkan her türlü haberi takip etmek, arşiv oluşturmak, olumsuzlukları İl Yönetim Kurullarına taşımak doğal görevim.  Alaplı İlçe Teşkilatlarını görev almaya çalışmak  gibi bir düşüncem asla oluşmadığı gibi AK PARTİ gibi Demokrasinin en iyi şekilde işlediği teşkilat yapısı da buna uygun değildir. Bir teşkilatın görevden alınma sebepleri de Parti tüzüğümüzde bellidir.  Bu sebepler oluşursa Alaplı değil hangi teşkilatlar olursa olsun doğal olarak yenilenmeye gidilir.

GÖRÜŞTÜM
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını Kamu Hiyerarşisi ve disiplini içinde yapmaktadır. Alaplı küçük ilçe olduğu ve herkes birbirini iyi tanıdığı için bu ilişkiler çok içli dışlı olmuş. Ben bir İktidar Partisinin İl Başkan Yardımcısı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve şube Müdürlerimizle görüştüm. İnsiyatifi elden bırakmamalarını,  hakkı olanların haklarının zayi edilmemesi gerektiğini belirtim. İlçe Milli Eğitim sorunlarının tek çözüm merciinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olması gerektiğini söyledim. Eğitim camiasının sürekli siyasetçilerin kapısında dolaştırılmasının siyasete de eğitim camiasına da zarar verdiğini söyledim. Eğitim Kalitesinin yükselmesi için yapılan tüm çalışmalara katkı sağlayacağımızı belirttim.

MAĞDUR EDİLMEMESİNİ
HATIRLATTIK
Murat Uyar'ın TOKİ ilköğretime Müdür olarak atanması için  hiç kimsenin insiyatif kullanmasına gerek yoktur. Yönetmelik okulu kapanan bir okul idarecisi görev yaptığı yerdeki kadrosu boş bulunan istediği bir okula atanır diye net hüküm içermektedir. Biz burada çalışma barışı açısından yönetici arkadaşımızın mağdur edilmemesini hatırlattık karar yine Milli Eğitim müdürüne aitti.    

İLGİNÇ DEĞERLENDİRME
Milli Eğitim Müdürünün tayin ile ilgili hiçbir girişimimizde olmamıştır. Bana kalırsa bir makamda uzun yıllar oturan bazı insanlar zamanla çalışma heyecanını kaybediyor. Zaten idarecilikte verebileceği şeyleri o zaman zarfında fazlasıyla vermiş oluyor. Her kesimle de yakın ilişkiler kurduğu için objektif olmakta zorlanıyor. Tarafsız hareket edemediği gibi hedeflerde ortaya koyup ekibini motive edemiyor. İdareci burada vicdanını ortaya koyup iç muhasebesini iyi yapmalı ve tamam burada buraya kadar diyebilmeli, ya da heyecanım daha bitmedi diyebilmeli. Bu Milli Eğitimin iç meselesidir"