Alaplı Belediyesi'ne borçlarını ödememekte ısrar eden borçlular için başlatılan icra takibi devam ediyor. Yapılan takip sonucunda 4 dükkan tahliye edildi, 13 dükkanın tahliye işlemi devam ediyor.

Alaplı Belediyesi, Belediye'ye birikmiş borcu bulunan mükelleflerden, borç miktarı belli bir limiti aşanlar için başladığı kanuni takibat uygulamasını, hiçbir kişi, kurum ve kurulum ayrımı yapmaksızın, ödün vermeden sürdürüyor.Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi'nin, mükelleflerden, vergi, kira, su gibi hizmet bedeli, amme alacakları ve diğer alacakları toplamının, ana para ve gecikme faiziyle birlikte yaklaşık 2 milyon 950 bin lira civarında olduğunu belirterek, defalarca yazılı ve sözlü uyarı ve hatırlatma yapılmasına rağmen, borçlarını ödememekte ısrar eden mükellefler hakkında, hiçbir kişi, kurum ve kuruluş ayrımı yapılmaksızın, "kanuni takibat" yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Başkan Çimenoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyemize; vergi, resmi harç, para cezası; kira, ecrimisil ve su bedeli olarak birikmiş borcu bulunan mükelleflerimizden, borçları belli bir limiti aşan, yazılı ve sözlü uyarılarımıza rağmen borçlarını ödememekte ısrar eden 818'i hakkında, toplam 1. 463 bin TL'lik borçları için maalesef 'kanuni takibat' yapılmak zorunda kalınmıştır. Bu takibat neticesinde; 6 dükkan kiracısı borcunun tamamını ödemiş, 7 dükkanın kiracısı taksitlendirme yapmak suretiyle borçlarını ödemeye başlamış, 27 dükkan kiracısıyla ilgili dükkan tahliye davası açılmış, 3'ü geçtiğimiz Cuma günü olmak üzere 4 dükkan tahliye edilmiş ve 13 dükkanın da tahliye işlemleri devam etmekte olup; icra-i takibata rağmen borcunu ödememekte ısrar eden 210 borçlu mükellefimiz de 'hapsen tazyik' istemiyle, İcra Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sevk edilmiştir. Borcunu ödememekte ısrar eden borçlular hakkında ayrıca, banka hesaplarına ve ticari araçlarına 'haciz" işlemi başlatılmıştır. Sıkı bir şekilde, hiçbir kişi, kurum ve kuruluş ayrımı yapılmaksızın uygulanan bu kanuni takibatla, kısa denilebilecek bir sürede, toplam 360.903 TL tahsilat yapılmıştır. Bundan sonraki süreçte de, geçmiş dönemi kapsayan Belediyemiz alacaklarının tahsilatı titizlikle takip edilmeye devam edilecektir. Mükelleflerimizden, hem kendilerini, hem de kurum olarak bizleri zor durumda bırakmamaları için Belediyemize olan borçlarını ödemelerini özellikle rica ediyoruz."