Geçtiğimiz yıl 30 bin icra dosyasının bulunduğu Kdz. Ereğli'de bu yılın ilk üç ayında 6 bin dosya açılması, ekonomik çöküşün somut işareti olarak gösteriliyor. Açılan icra dosyalarının çoğunluğunu da bankaların kredi kartı alacakları oluşturuyor.

Karadeniz Ereğli'de iki tane icra müdürlüğü var ve her ikisi de tam kapasite çalışmalarına rağmen, her gen gelen yeni dosyaları yetiştirmekte nefes alacak zaman bulamıyor.
Geçtiğimiz yıl, önceki yıllardan da devir edilenlerle birlikte  30 bin dosyanın işlem gördüğü açıklanan Karadeniz Ereğli İcra Müdürlüklerinde, 2010 yılının ilk üç ayında işleme giren 6 bin yeni dosyanın bulunması korkutuyor. Bankaların kredi kartı alacakları başta olmak üzere, yine banka alacaklarının dosya olarak en önde koştuğu Karadeniz Ereğli'de, tersaneler bölgesinden 5 bin işçinin işsiz kalması ve Erdemir'de işçi ücretlerinin yüzde 35 geriye çekilmesinin de bu çöküşte çok etkin olduğu gözlemleniyor. Son .bir yıl içinde tersaneler bölgesinde işten çıkarılanların açtığı 2400 davayı da bu ekonomik krizin fotoğraflarından biri olarak dikkate aldığımızda ve bu yıl Erdemir'de yüzde 35 indirimin aynen devam edeceğine dönük iddialar, Kdz. Ereğli'nin geleceğinin eskisi gibi parlak olmayacağının işaretini veriyor. Tersanelerbölgesinde ki işsizlik ve Erdemir'deki ücretlerin indirilmesi ile birlikte, emlak vergilerindeki artışın da bu krize benzin dökeceği ve inşaat sektörü ile emlak alım satımlarını büyük oranda etkileyeceği öne sürülüyor.