Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Ramazan ayı ve bayram nedeniyle esnafları icraya vermekten vazgeçtiğini açıkladı. Kooperatife borcu olan esnafları defalarca uyarmalarına rağmen alacaklarını tahsil edemeyip icra dosyalarını hazırladığını belirten Şehri, icraya bayramdan sonra vereceklerini açıklayarak şunları söyledi;

ARTIK BU SON ŞANS, BAYRAMDAN SONRA YAPMAMIZ GEREKEN YASAL KONULARI YAPACAĞIZ
Ramazan ayında icraya vermiyorum, bayramda kimseyi huzursuz etmek istemiyorum. Ramazan'da icraya vermeye karşıyım. Ama Salı günü Ankara'ya gidiyorum. Yılbaşına kadar iki elimiz kanda da olsa bu krediyi açmak zorundayız. Onun için radikal kararlar almak zorundayız.
Genel Başkanımız, 'Zonguldak benim için çok önemli, en kısa zamanda bankaya krediyi açmadan karşıma gelme' dedi. Esnafları tek tek arayıp çağırıyorum. Herkes gelsin, gelenlere elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz. Bu artık son, bundan sonra şans yok. Bundan sonra kağıt kalem konuşacak. İcra dosyalarımızı hazırlamıştık. Taksitlendirme ve yapılandırmaları kaldırdık. Arkadaşlarımız geliyor ve bizden kolaylık istiyorlar, mecbur yapacağız. Sonuçta biz de esnaflıktan geldik. Esnaflarımıza şimdiden Ramazan ayları ve bayramları hayırlı olsun diyorum.
Kimseyi kırmak ve üzmek istemedik. Artık bu son şans, bayramdan sonra yapmamız gereken yasal konuları yapacağız.