Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam kararı verilmesi, Kdz.Ereğli’de protesto edildi.

 

Karadeniz Ereğli Devrim Bulvarındaki alanda toplanan kalabalık ellerinde dövizler ve sloganlarla idam kararlarını protesto etti. Muhammet Akif Müftüoğlu grup adına yaptığı açıklamada, Mısır’da halkın kendi iradesiyle seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin arkasında durarak milli iradeyi destekleyen 528 kişinin idam kararını zalimce ve haksızca bulduklarını söyledi.

 

“BİNLERCE KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Mısır’da 2013 Temmuz ayında yaşanan kargaşalarda binlerce Müslümanın şehit edildiğini belirten Müftüoğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Ordu aldığı harici desteklerle Mursi’yi iktidardan indirmek için darbe yapmıştı. Bu darbe Mısır halkının özgür iradesine vurulan en büyük darbe idi. Darbe ve darbecileri protesto eden ve baskıyı kabullenmeyen Mısır halkı Ramazan ayı olmasına rağmen Rabiatul Adevviye meydanında günlerce gösterilere devam etti. Zalim sisi ve ordusu Adeviyye meydanını dağıtmak için mücadele ettiğinde ise binlerce kardeşimiz şehit edildi. Keskin nişancılar Esma Biltaciyi ve daha birçok kardeşimizi şehit etmişti. Camilere sığınan kardeşlerimiz oralarda toplu olarak öldürmüş ve binlerce kişi de gözaltına alınmıştı. Tek suçları ülkelerinin milli iradeyle seçilmiş Cumhurbaşkanına sahip çıkmak olan bu ihvan üyesine iftira ile ölüme sebebiyet verme suçu isnat edilmişti. Yalnızca protesto için toplananlar mı ölüme sebebiyet verir yoksa onları dağıtan ve kendi vatandaşlarına kurşun sıkan zalimler ve yöneticiler mi? Sonuç olarak geçtiğimiz haftalarda protestolar esnasında gözaltına alınıp iftiraya maruz kalan binlerce kardeşimizden 528’i için haksız bir idam kararı verildi. Mısır’ın zalim diktatörü darbeci sisi yandaşları tarafından Müslüman kardeşlerimizin gözünü korkutmak ve onları davalarından vazgeçirmek amacıyla verilen bu zalimane kararı kınıyor, bu zalimleri telin ediyoruz”

 

İSLAM ALEMİNE SESSİZLİK TEPKİSİ

İslam alemindeki sessizliğe de tepki gösteren Müftüoğlu, Mısır’daki zulme engel olunması gerektiğini ifade ederek, “Birçok islam ülkesinden avukatların toplanarak bu yargı sürecine müdahil olması gerektiğini düşünüyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde Mısır’dan bir yetkili gelen tepkiler üzerine olsa gerek yeniden yargılamanın gündeminde olduğunu açıklamıştı. Biz inanıyoruz ki Allah müminlerle beraberdir” dedi.

Kalabalık okunan duanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)