AKP Alaplı İlçe Başkanı Çaturoğlu, DP’li Belediye Başkanını eleştirdi.

Devlete olan borcun ödenmemesi durumunda kıyamet kopmayacağını, af bile çıkabileceğini belirten Çaturoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun borçlar ile ilgili sözlerine, “Şeffaf olacağım diye el aleme borç batağındayım demek işletme yönetimi mantığıyla ne kadar bağdaşır böyle bir işletmeye esnaf bir civata dahi vermese haklı hale gelmez mi?” dedi.

 

Çimenoğlu’nun borç yakınmasını bırakması gerektiğini vurgulayan Çaturoğlu, “Halk sizden hizmet ve icraat bekliyor. Alaplı’da birrşeyler yapılması adına yanındayız, bizden söylemesi” sözleri ile destek mesajı da verdi.

 

AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu düzenlediği basın toplantısında Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun açıklamalarına eleştirdi. Çimenoğlu’nun yerel seçimler öncesi belediyenin borcu olduğunu kendisinin deneyimi ile hem borcu ödeyeceğini hem de devasa yatırımlar yapacağını beyan ettiğini belirten Çaturoğlu, “Söylem ile eylem çok farklıdır. Hiçbir hizmet yapamayacağının farkında olan başkan bu borçların ödenemeyeceğini ve hiçbir şey yapılamayacağını beyan ederek bu işlerin üstesinden gelinebilmesi için şişeden cin çıkması gerekir denmiştir. Bu yönetim ciddiyetiyle bağdaşmaz. Belediye makamı ağlama duvarı değildir. Refahyol hükümeti devlet borçlarını sıfırlamasına rağmen ben görevi devraldığımda belediyenin piyasa işçi ve devlet borcu olarak hatırı sayılır bir borcu vardı. O dönem hatırı sayılır hiçbir yatırım olmamasına ve afet fonundan çok büyük paralar alınmasına rağmen. Ama biz hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadık ve borçlardan şikayet etmedik” dedi.

 

BORÇLAR ÖDENMESE

KIYAMET KOPMAZ!..

 

Çaturoğlu yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Devlete olan borç uzun vadelidir. Kaldı ki belediye de devlettir. Sağ cep sol cep meselesidir. Ödenmese kıyamet kopmaz. Bakarsın af dahi olabilir. Görüldüğü gibi borçlar üzerinden spekülasyon yapmak ve yakınmak doğru değildir. Şimdiden başarısızlığa iş yapmazlığa ve iş görmemeye kılıf hazırlamaktan başka bir şey değildir. Burada şunu da ifade etmek isterim ki Çimenoğlu 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde devlete olan borçlardan kaç lira ödemiştir.? Önce bunun cevabı verilsin. Belediye hizmet üreten bir kamu kuruluşu olmasının yanı sıra aynı zamanda birtakım girdi ve çıktıları olan bir iktisadi işletmedir. Belediye yöneticileri basiretli birer tüccar gibi davranmak mecburiyetindedirler. Kuru kuruya şeffaf olacağım diye el aleme borç batağındayım demek işletme yönetimi mantığıyla ne kadar bağdaşır böyle bir işletmeye esnaf bir civata dahi vermese haklı hale gelmez mi bizim dönemimiz de hangi zaman bu tür açıklamalar yapılmıştır. İdarenin mahremiyeti ne olacak kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

 

BORÇ SAVUNMASI!..

 

Bizim dönemimizde Alaplı’ya başta sahil dolgusu olmak üzere altyapı kapalı pazaryeri vs. devasa yerel hizmetler yapılmıştır. Şundan eminiz yapılan işler borcun birkaç misli üzerindedir. Ayrıca borcum harcım olmasın hiçbirşey de olmasın anlayışı doğru bir şey değil. Dünyanın en borçlu ülkelerinin başta ABD olmak üzere dünyanın en gelişmiş en müreffeh ülkeleri olduğu gerçeği gözardı edilmesin. Artık parasızlıktan ve borçtan yakınmayı bırak. Halk sizden hizmet ve icraat bekliyor.Ben ve meclis üyelerim ve çalışma arkadaşlarım siyaset bir yana Alaplı’ya bir şeyler yapılması adına yanındayız. Bizden söylemesi.

 

KARARA SAYGILIYIZ

 

“Halkımız DP adayı Nevzat Çimenoğlu’nu seçmiştir. CHP’yi ana bizi de kilit muhalefet olarak seçmiştir. Halkımızın tercihine saygılıyız. Geçen 10 yıllık süre için devr-i sabık oluşturulmasına izin vermeyeceğimizi belediyenin hesaplarının sayıştayca denetlendiğini hesapların yanında tüm işlemlerin 2006 sonuna kadar olağan müfettiş teftişinden geçtiğini hesaplarda ve işlemlerde bir usulsüzlük olmadığını belirterek kafalarında herhangi bir şüphe dahi varsa müfettiş çağırmalarını ve yargıya başvurmalarını ifade ettik.

 

HALK HİZMET BEKLİYOR

 

Borcun ne olduğunu anlattık. Ayrıca bu dönemde Alaplı’ya başta sahil dolgusu olmak üzere altyapı kapalı pazaryeri vs. devasa yerel hizmetler yapılmıştır. Şundan eminiz yapılan işler borcun birkaç misli üzerindedir. Ayrıca borcum harcım olmasın hiçbirşey de olmasın anlayışı doğru bir şey değil. Dünyanın en borçlu ülkelerinin başta ABD olmak üzere dünyanın en gelişmiş en müreffeh ülkeleri olduğu gerçeği göz ardı edilmesin. Artık parasızlıktan ve borçtan yakınmayı bırak. Halk sizden hizmet ve icraat bekliyor. Ben ve meclis üyelerim ve çalışma arkadaşlarım siyaset bir yana Alaplı’ya bir şeyler yapılması adına yanındayız” dedi.