Bir büfeden içki satışı yapılmaması nedeniyle çıktığı öne sürülen silahlı kavgada müşterisini öldürdüğü iddia edilen iş yeri sahibine 25 yıl, diğer iki sanığa ise birer yıl hapis cezası istendi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Ertaş Demirdöğer'i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Atakan Kurt ile tutuksuz sanıklardan Hüsnü Çakıcı ile taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Kurt'un, "olası kasıtla kasten adam öldürme" suçundan 25 yıl, olaya karıştığı ileri sürülen Emrah ve ağabeyi Hüsnü Çakıcı'nın ise birer yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık Kurt savunmasında, tabancasıyla ateş ederken vurma kastının olmadığını öne sürerek, "Eğer elimdeki silahı almak için bana müdahale edilmeseydi, o akşam orada kimse zarar görmeyecekti. Yaşamını yitiren Ertaş Demirdöğer, olay yerinde bana saldıran kişilerden biri değildir. Ben kendisini olaydan sonra aracın arkasında yerde yatar vaziyette gördüm." diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, 27 Mayıs'ta olay yerinde keşif yapılmasına ve sanığın tutukluluk haline karar vererek duruşmayı 30 Haziran'a erteledi. 

Olay

Asma Mahallesi Avni Cinel Caddesi'nde 8 Nisan 2015'te, Ertaş Demirdöğer, Hüsnü Çakıcı ve kardeşi Emrah Çakıcı, sabah saatlerinde bir büfeye giderek içki almak isteyince iş yeri sahibi Atakan Kurt ve çalışanı Ferhat N. tartışmıştı. Kavgaya dönüşen olayda Kurt'un ruhsatsız tabancayla ateş açmasının ardından otomobille kaçan 3 kişi, Mithatpaşa Mahallesi İkinci Makas mevkisinde trafik kazasına karışmıştı.

Demirdöğer, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Hüsnü ve kardeşi Emrah Çakıcı ile iş yeri sahibi Kurt ve çalışanı Ferhat N. gözaltına alınmıştı. Kurt, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı