AK Parti Devrek Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen İdeal Nesil konulu konferans davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezinde(AKM) düzenlenen ve İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut'un konuşmacı programda davetlilere ideal neslin yetişmesi için şunları söyledi: "İyi bir ideal neslin yetişmesi için öncelikle bizi biz yapan değerlerin başında Allah'a iman etmektir. Gençliğimizde öncelikle sağlam bir Allah inancı olacak bizler inandığımız Allah'a ne kadar inanıyoruz. Eğer biz bu nesli Allah için buluşturursak zaten sorun kalmayacaktır.
Yine eğitimi Allah'la buluşturursak sorunun önüne erkenden geçmiş olacağız. Yeni eğitim-öğretim döneminde eğitimde okullarımızda Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak konulması da gelecekte ideal neslin oluşmasına katkı sağlayacaktır.
Yüce Allah bu gençleri bize tertemiz verdi ama gençlerimizi kendi ellerimizle kirlettik. Bunların başında internet yerinde kullanılmayan internet gençlerimizin kötü yollara sevk etmek için bulunmaz bir tuzaktır.
Ahmet Bulut, "Benim gençlere tavsiyem üniversitelerde hem istedikleri bölümü okusunlar, bunun yanı sıra da açıktan mutlaka bir yabancı dil birde Arapçayı öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Salih amel deyince akla namaza gelir. Gençlerimizi mutlaka namaza teşvik etmemiz lazım ideal bir nesil için namaz olmasa olmazlar arasında yer almaktadır. Yine günümüzde zina yaşı 12'ye kadar düşmüş vaziyettedir. Bu çok acı bir olaydır. Şuurlu bir gencin zinayı zindana tercih edebilecek nesiller olmasıdır. Ben özellikle de her gencin mutlaka ilahiyat okuması taraftarıyım.
İlahiyat okuyan nesiller gelecekte ideal nesil olarak karşımız çıkacaktır dedi.
Düzenlenen programa, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Belediye Başkan Yardımcısı Siyamı Ozkoz, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Vacit Durdubaş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Tatoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Terzi ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Programın ardından günün anısına konuşmacı Ahmet Bulut'a Belediye Başkanı Mustafa Semerci tarafından ilçenin sembolü olan Devrek Bastonu hediye edildi.