Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP)Eğitim ve sunduğu tüm hizmetlerde kalite güvencesini bir gelenek haline getiren Bülent Ecevit Üniversitesi, üyesi olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)’nın kendi üyelerine sunduğu bağımsız bir değerlendirme hizmeti olan Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) kapsamında akredite edilmek için hazırlanıyor.

Avrupa’nın deneyimli yükseköğretim liderlerinden oluşan bir ekip tarafından yürütülen programın temel amacı katılımcı kurumların stratejik yönetimlerini ve iç kalite kültürünü sürekli geliştirmelerine destek olmaktır. Avrupa Yüksek Öğretim Kalite Güvencesi Birliği’nin (ENQA) tam üyesi ve Avrupa Yüksek Öğretim Kalite Güvencesi Kayıt Ajansı’na (EQAR) kayıtlı olan değerlendirme programı, yükseköğretim kurumlarını belirli açılardan değerlendirmekte, eğitim ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli öneriler sunmaktadır.

Kurumsal Değerlendirme Programı ile ilgili çalışmalar BEÜ’de tüm hızıyla devam etmektedir. Aralık ayı başında oluşturulan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven başkanlığındaki Kurumsal Değerlendirme Ekibi düzenli olarak toplantılar yapmakta, değerlendirmenin ilk aşaması olan özdeğerlendirme raporu hazırlık çalışmalarını yürütmektedir. Raporun Ocak ayı sonunda tamamlanmasının ardından 21-22 Mart 2016 tarihlerinde IEP değerlendirme uzmanları Üniversitemizi ziyaret edecektir.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer “Üniversitemizin öncelikleri arasında olan kalite güvencesi ve sunulan eğitim ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar önceliklerimiz arasındadır. Bilindiği üzere Üniversitemizde 4 bölümümüz MÜDEK ve FEDEK tarafından akredite edilmiş, 9 bölümde ise akreditasyon çalışmaları devam etmektedir. Hedefimiz kalite güvencesi ve akreditasyon çalışmalarını tüm birim ve bölümlerimizde yaygınlaştırmak, Üniversitemizde güçlü bir kalite kültürü oluşturmaktır. Bu kapsamda Avrupa’nın saygın değerlendirme programları arasında yer alan Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı değerlendirme süreçlerini üniversitemizde başlatmış bulunmaktayız. Değerlendirme ekibinin ziyaretleri sonrasında sunacağı öneriler ve raporların BEÜ’de kalite kültürünü geliştirmede faydalı olacağı düşüncesindeyim. Çalışmaların Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kurumsal Değerlendirme Programı ve Üniversitemizde program kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili güncel bilgi paylaşımı yapılan bir de internet sitesi açılmış olup http://iep.beun.edu.tr adresinden BEÜ camiasının bilgisine sunulmuştur.