Kdz.Ereğli'de belediye ilaçlama ekibinin sıktığı ilaçtan 4 kişi zehirlendi. Zehirlenen vatandaşların tedavisi olay yerine gelen ambulansın içinde yapıldı.

Olay, Ereğli' ye bağlı Bağlık mahallesi Terzi sokakta meydana geldi. Özsoy ve Karaduman aileleri iftar için gittikleri komşularından dönerken mahallelerinde belediye ekiplerinin sinekler için yaptığı ilaçlama nedeni ile zehirlendi. Mahalleye sıkılan yoğun ilaçtan zehirlenen Ersin Karaduman ve eşi Hava Karaduman ile Yavuz Özsoy ve eşi Hülya Özsoy için ambulans çağırıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ilaçtan aşırı etkilenen Hülya Özsoy ve Hava Karaduman'ı ambulansa aldı. Vatandaşların şikâyeti olmaması üzerine tedavilerine ambulansta başlanan Hülya Özsoy ve Hava Karaduman'a serum bağlandı. İlaçtan hafif şekilde zehirlenen Ersin Karaduman ve Yavuz Özsoy'un kontrolleri sonrasında durumlarının iyi olduğu tespit edildi.

Olayı anlatan Ersin Karaduman, "İftar için gittiğimiz komşumuzdan dönerken mahallede ağır bir ilaç kokusu olduğunu fark ettik. Eve doğru giderken bende, eşimde ve diğer komşularımızda mide bulantısı başladı. Eşim ve komşumuzun eşi de fenalaşınca mahalle halkı ambulans çağırdı. Ben ve komşum Yavuz Özsoy istifra ederek biraz rahatladık. Ama eşim ve komşumun eşi bu kadar şanslı değildi. Allahtan önemli bir şey yok. Ekiplerin İlaçlama yapılırken biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz." dedi.

Olay yerine gelen 112 doktoru Fikret Kaya ise zehirlenmenin ilaçlamanın aşırı derece de yapılmasından kaynaklandığını ve zehirlenen vatandaşların durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yapılan tedavilerin sonrasında her iki aile de evlerine gönderildi.