Zonguldak TSO bünye-sinde İGEME temsilciliği oluşturulduğu bildirildi.

İhracatı artırmak amacıyla kurulan ilk ve tek kamu kurumu olan Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası arasında Oda bünyesinde İGEME İl Temsilciliği kurulmasına yönelik bir protokol imzalandı.
Konuyla ilgili olarak ZTSO'dan yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:
Ülkemiz ihracatının artırılması ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulması amacıyla kurulan İGEME, 45 yılı aşkın bir süredir ihracatçıya ve ihracat potansiyeli olan firmalara gerekli tüm bilgileri sağlamak, bu alandaki beceri ve donanımlarını geliştirmelerine yardımcı olmak, dış ticaretle ilgili kamu kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak, Türk ihraç ürünleri ve firmalarının yurtdışında tanıtılması amacı ile yayınlar hazırlamak, uluslararası fuarlara milli katılımlar organize etmek, yerli ihracatçı ile yabancı ithalatçı arasında doğrudan temas imkanları yaratmak gibi faaliyetleri sürdürmektedir.
İGEME'nin misyonu; Türkiye'nin sürekli ve istikrarlı ihracat artışının sağlanmasına yönelik, firmalarımızın küresel rekabet gücünün artırılması amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma, eğitim, ticari bilgi sağlama ve tanıtım hizmetlerini firma odaklı ve güncel bir yaklaşımla sunmaktır. Bu itibarda İGEME, dış ticaretin geliştirilmesi alanında markalaşmış, öncü, dinamik ve yenilikçi ilk başvuru merkezi konumundadır.
İGEME ile ZTSO arasından imzalanan protokol konusunda bir değerlendirme yapan ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir,
"Bölge sanayici ve işadamlarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda Oda'da kurulan AB ve Dış Ticaret, K Türü Belgeler, Toplam Kalite Yönetim Bölümü gibi farklı birimler ile yeni ve uzman kişilerin Oda bünyesinde istihdamı sağlandı. TSE Zonguldak Temsilciliği, Avrupa İşletmeler Ağı Batı Karadeniz Temsilciliği, Sigorta Acenteliği Birimi, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Ruhsatlandırma Birimi, Uluslararası Tır Geçiş Belgeleri Birimi gibi ZTSO'nun hizmet yelpazesi genişletildi.
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi ile işbirliğinde Mayıs 2010'da gerçekleştirdiğimiz Dış Ticaret Eğitim Semineri büyük ilgi gördü ve başarıyla tamamlandı. Bölgemizdeki ihracatçılara uluslararası rekabet gücünün artırılması, yeni dış pazarlara erişim, ihracata yönelik devlet yardımları, fuarlara katılım gibi konularda destek olmak amacıyla İGEME'nin Zonguldak İl Temsilciliği'ni kurduk. Dış ticaret konusunda her türlü sıkıntının, sorunun ve mağduriyetin iletilebileceği bu temsilciliğin faaliyet ve hizmetleriyle ilimizin dış ticaret potansiyelinin artırılacağına inanıyoruz" dedi. İGEME Zonguldak İl Temsilciliği, ZTSO hizmet binası içinde görevine başlamış olup, Oda'nın 251 11 11 numaralı telefonundan ya da [email protected] mail adresinden temsilcilik hakkında detaylı bilgi sağlanabilir.