Karadeniz Ereğli’de Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 6 okulun bakım ve onarım, 1 okulun da doğalgaza dönüşüm ihaleleri yapıldı.

Kaymakam İbrahim Çay,  yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından okulların bakım ve onarım çalışmaları için gerekli ihale sürecinin tamamlandığını ifade etti.

Uzunmehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 208 bin, Ereğli İsmet İnönü Okulu 102 bin, Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi 147 bin, Aydın Köyü İlkokulu 45 bin, Güneşli Şehit Madenciler İlköğretim Okulu 127 bin TL ile bakım onarım, Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu Okulu’nun 38 bin 450 TL ücret ile doğalgaza dönüşüm ihalelerinin gerçekleştirdiklerini belirten Çay şunları söyledi:

“6 Okulumuzun bakım ve onarımı 1 okulumuzun da doğalgaza dönüşümü ile ilgili ihaleler sorunsuz olarak tamamlandı. İhalelerde yaklaşık maliyetin altında rakamlar verildi. Eğitim ve öğretime ara verilmesi ile okullarımızda yaşanan fiziki sorunları ortadan kaldıracağız. Doğalgaz sistemine kavuşacak olan Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu Okulu ile ilçe genelinde tüm okullarımız doğalgaza dönüşmüş olacak”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)