CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun TBMM Başkanlığına verdiği ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlamasını istediği önergesinde “Tüm taşeron işçilere koşulsuz kadro sözü verilmesine rağmen, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin büyük bir kısmı kadro hakkından yoksun bırakılmıştır” diyerek, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a “ihale usulleri farklı oluşu nedeniyle kadro dışında bırakılan bu personelin mağduriyeti giderilecek midir?” sorusunu yönelttiği şöyle bildirildi:

 

“Örneğin, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sterilizasyon, ameliyathane, dekontaminasyon, dezenfeksiyon gibi bölümlerinde çalışan 105 taşeron personel, ihalelerindeki bir madde nedeniyle kadroya geçememişlerdir. Bu personeller, 2014 yılına kadar personele dayalı hizmet ihalesine göre çalışırken, 2014 yılı itibariyle paket usulünde çalıştırılmaya başlamıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yaptıkları iş aynı olmasına rağmen kadro almaya hak kazanmıştır. İhale usulleri farklı oluşu nedeniyle ise Zonguldak’ta sözü edilen personeller kadro dışında bırakılmışlardır.”

 

-         İhale usulleri farklı oluşu nedeniyle ise kadro dışında bırakılan bu personellerin mağduriyeti giderilecek midir?

 

-         Sağlık’ta taşeron olması doğru mudur? Ayırım yapmadan sağlık sektöründe taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılan emekçilere bir an önce kadro verilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

 

-         Kadro için başvuran toplam taşeron sayısı kaçtır? Hangi Bakanlığa veya kuruma kaç başvuru yapılmıştır? Taşeron olduğu halde KHK’nın içeriği nedeniyle başvuru yapamayan yani kapsam dışı bırakılan, başvurusu kabul edilen ve reddedilen taşeron sayısı kaçtır?