AK Parti Zonguldak Milletvekillerinden Faruk Çaturoğlu, Alaplı Deresi Islahı İkmalinin 2018 yatırım programına alındığını ve mevcut projeden kalan ve ihtiyaç duyulan imalatlar için en kısa zamanda ihale yapılacağını belirtirken şöyle dedi:

 

DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerimiz ve girişimlerimiz neticesinde Zonguldak Alaplı Deresinin Islahı kapsamında, Alaplı Deresi, Çayköy Güller ve Köroğlu ile Mollabey Köyü Karabulak Deresi ile Ereğli Armutlucuma Köyü İkmali” 2018 yılı yatırım programına alınmıştır. Mevcut projeden kalan ve ihtiyaç duyulan imalatlar için ihale çalışmaları DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce yürütülmektedir. İnşallah en kısa zamanda ihalesi yapılacak.

 

İhale edilecek iş muhtevasında; Alaplı Çayı ana dere üzerinde; 1 adet tek açıklıklı kemer köprü, 1.000 metre sedde, 1.000 metre topuk ve 2.000 metre şev tahkimatı, yine Alaplı Çayına sağ sahilden mansaplanan 4 adet yan dereden Güller deresinde 500 metre çift taraflı beton duvar,  Pınarözü Deresinde 800 metre çift taraflı beton duvar, Köroğlu Deresinde 550 metre çift taraflı beton duvar, Karabulak Deresinde 820 metre çift taraflı beton duvar  yapılacaktır.

 

PROTOKOL İMZALANMAK ÜZERE

 

Diğer taraftan Alaplı İlçe Merkezine, Gümeli beldesine ve civar köylere (49 köy) Alaplı Göletinden içme, kullanma ve endüstri suyu temini kapsamında yapılacak olan isale hattı ve arıtma tesisi yapımı için DSİ tarafından hazırlanan protokol imzalanmak üzere Alaplı Su Birliği’ne gönderilmiştir. Söz konusu protokolün imzalanması ve proje yapımlarının tamamlanmasının ardından “projenin inşaat yatırım programına” alınması için DSİ tarafından Kalkınma Bakanlığına gönderilecektir.

 

Dolayısıyla DSİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde “Alaplı İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi” inşaatı projesinde de bir adım atılmış oldu ve bunun neticesini de inşallah kısa zamanda almış olacağız.