Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, oda seçimlerinin ardından yapılan çalışmaları anlattı yapılması hedeflenen projelere değindi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “yağcı” açıklamasına da tepki gösterdi.

 

“200 HEKTARLIK BİR OSB’Yİ DEVREYE VERDİK”

Erdemir ile Ereğli Belediyesi arasında 1 aydır emlak vergisi sorununun çözümü için uğraştıklarını vurgulayan Başkan Tetiker, Posbıyık’ı Ereğli’ye ihanet etmekle suçladı.  Tetiker konuşmasında şunları söyledi: 

"Başkanın yaptığı toplantıda Ereğli TSO’yu suçluyor ne ile suçluyor yağcılık ile suçluyor. Bu basit bir kelime, bize yakıştırılacak bir kelime değil. 25 hektarlık bir yer var hemen bizim arkamızda terminal var terminal alanı var terminal binasını şehir dışına taşıyamamış bir belediye başkanısın, 200 hektarlık bir OSB’yi devreye vermiş bir Yaşar Tetiker var. Yağcı olsaydık bu hizmetleri getiremezdik.

 

“ERDEMİR SU VERDİ MARUZ GÖR”

En iyi kendisi bilir 94 yılında yeni başkan olduğunda ilçe temsilciler kurulunda sözcü idi, lider oydu bende yardımcısı idim. Erdemir’i su parasına kapatıp gideceklerdi, bizim için para mühim değil, Erdemir’in özelleşmesi Ereğli’ye yarar sağlamaz dedik, mücadele ettik. Posbıyık’a gidiyorum hafıza denen bir şey varsa kaldıysa Yaşar Tetiker’i ağzına alması mümkün değil. Gittim, “Başkan İlçe Temsilciler Kurulu sözcüsü siz isiniz bu kadar insan acı çekiyor işten atıldı, Erdemir Genel Müdürü bana baskı kuruyor sizin sesiniz çıkmıyor” dedim, “Erdemir su verdi beni maruz gör” dedi.

 

MUSA’NIN ORADA KAHVALTI YAPTIK

Göreve geldikten 3 gün sonra Musa’nın orada Serkan Yalçın, Mehmet Çivici ile Belediye Başkanı ile sabah kahvaltısı yaptık bu konuları konuştuk. Burada Erdemir’i hedef haline getirmemize gerek yok bu sonuçta asla ve asla kan davamız haline gelmemeli, bizim üyemiz buranın lokomotifi, hangi konuda eksiklik var ise işi çözelim sizlerin önüne koyalım dedik tamam denildi. İlk toplantı da o da sancılarını söyledi. Erdemir verdiği sözleri tutmadığını belirtti. Bu memlekete en büyük ihanet Halil Posbıyık tarafından yapılmaktadır açık ve net söylüyorum. Metre kare birim fiyatı 59 liradan 800 liraya çıkarıyorsunuz dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bir aydır susuyorum hergün belediye ile Erdemir arasında bunu konuşuyoruz.

 

“YANLIŞ YAPIYORSUN HALİL BAŞKAN”

Başkan yapma Halil abi yapma hayatının yanlışını yapıyorsun dedik. Geldiğimiz noktada Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yağcılık yapıyor diyor. Belediyecilik o kadar büyük bir şey değildir, 8-10 yaşındaki çocuklar bilgisayarda park bahçecilik yapıyor. İki çiçek dikersiniz 2 sanatçı çağırırsınız, 2 dans edilir, Kestaneci’den kargalar uçtu, nerelere kondu. Böyle belediye başkanlığını çağırayım mezardan dedem de yapar. Asıl temel sorunları çözmek gerekir bu gençlerin evlatların geleceği teminat altına alınır. Kimse kimseyi kandırmasın aklımızı başımıza alalım. Hatam var deyip hatayı kabul edelim. Altını çizerek söylüyorum Ereğli’ye en büyük ihaneti eden Belediye Başkanı Posbıyık’dır. 3-5 indirim için yağ çekiyor diyor konuşmasında, 3-5’in ne olduğunu söylemiyor.

 

“YERİ DE BİNAYI DA TESLİM EDERİZ”

16 dönümlük site kulübün altındaki yeri bana vermedi diyor. Sözünü veriyorum 16 dönümlük yeri verdik buraya ne yapacak Halil Posbıyık? Yurt, fakülte yapılacak. 6 Trilyon kaybım var diyor 16 trilyona da mal olsa fakülte, yurt kaça mal olacaksa her şeyini bitirerek teslim edelim. Şan şöhret hepsi onun olsun, bunu ben yaptım desin. Hepsini verdik samimiyse çıksın tamam desin bu haksızlığı da Fatih Tar’a karşı kaldırıyorum desin. Bir yerin değerini 12 kat arttıramazsın, hukuk bu kararı verebilir ama vicdan veremez. Size bu fırsatı, şantajı vermeyeceğiz. 1 Aydır çektirmediği zulüm yok ne kadar kalleşçe bir şey. Ereğli TSO sizin için uğraşıyor 1 ay sonra çıkıp yağcı diyor. Herkes aracı oldu Vali, Milletvekillerimiz oldu. Hangi üyem varsa hepsi için mücadele verdim bunu herkes bilir. Erdemir için vermediğimiz zaman kaybettiğimiz günleri ağır bedel olarak ödetirler. Soğuk sularla yüzümüzü yıkayalım kendimize gelelim.”