Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğince organize edilen pilav gününde bir araya gelen İHL mezunları anılarını tazeledi.

İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde düzenlenen pilav gününe Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Yığılca Müftüsü Hüseyin Akkaya, İl genel Meclisi Üyesi Osman Arslan, bazı siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve mezunlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan pilav gününde konuşan Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İlyas Yaşar, davetlilere katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Bektaş’da konuşmasında İmam Hatip Lisesinin başarısını arttırma hususunda çok büyük çalışmalar yaptıklarını ve bununda meyvesini en iyi şekilde aldıklarını söyledi. İmam Hatip Liselerinin önünün açılmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Bektaş, “Biz öğrencilerimizi en iyi şekilde nasıl yetiştiririz. Başarımızı nasıl arttırabiliriz konusunda önemli çalışmalar yaptık. Başarılı imam hatip okullarını ziyaret ederek onlardan bilgiler aldık. Okulumuzdaki sınıfların kalitesini arttırdık. Öğrencilerimizi birçok dalda başarılı olmaları içim çalışmalarımızı emin adımlarla sürdürüyoruz” dedi.
Kdz. Ereğli İlçe Milli Müdürü Turan Akpınar’da konuşmasında, “ İmam Hatip Liseleri kuruldukları yıldan bu yana gerçekten ülkemizde önemli bir misyon sahiplendiler. Mezunlarımız görev aldıkları her kurum ve her alanda başarılı oldular ve ülkemizin geleceği için olumlu işler yapmışlardır. Mezun olan yavrularımız ve gençlerimiz bulundukları her alanda hem başarıyı getirdiler, hem başarılı oldular hem de topluma önderlik ve liderlik ettiler. Okullarımız geçmiş yıllarda önemli başarılar sergilediler. Ama öz eleştiri yapmak gerekirse biz o yıllarda biz bunun kıymetini çok iyi bildik mi bunları da değerlendirmek lazım. İHL’lerin şimdi 90’lı yıllarda gösterdiği başarılardan bahsediyoruz ama başarılarda 80’li yıllardaki eğitim kadrolarının büyük emeği ve payı vardır. 90’lı yıllarda bu okullara binlerce öğrenci gelmişti. 2000’li yıllarda bu okullarda öğrenci sayısı önemli oranda düşmüştü. Ama son zamanlarda öğrenci sayımız artmıştır. İşte bizim rehavete kapılmamamız lazım, işte öğrenci sayımız artıyor, başarıyı yakalıyoruz, tekrar tercih ediliyoruz diye rehavete kapılmamız lazım, bizim bu okula gelen hiçbir öğrencimizi kaybetme lüksümüz yok” dedi.
Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan’da velilerin çocuklarını İmam Hatip Liselerine göndermeleri ve yönlendirmelerini istedi. Pilav gününde ayrıca, 2011 yılı üniversite sınavlarında Türkiye çapında ilk 3 bine giren İmam hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Yılmaz’a gösterdiği başarıdan dolayı Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından plaket takdim edildi.
Pilav gününde Müftü Mustafa Erkan tarafından okunan duanın ardından davetlilere pilav ikramında bulunuldu.