Zonguldak’ta Maarif Müfettişi olarak görev yapan Cemil Coşkun 7 Şubat’ta yayınlanan KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol için “İsmet Akyol ihraç yerine ödülü hak ediyordu” derken Çaycuma Milli Eğitim eski Şube Müdürü Seyfettin Ceylan ise Akyol ve Günsan için “Çaycuma'da eğitim kalitesini yükselttiler.” dedi.

 

2014- 2016 yılları arasında Zonguldak’ta Maarif Müfettişi olarak görev yapan Cemil Coşkun 7 Şubat’ta yayınlanan KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen İsmet Akyol için şöyle dedi:

“KENDİSİNİ MESLEĞİNE ADAMIŞ”

“2014- 2016 yılları arasında Zonguldak ilinde Maarif Müfettişi olarak görev yaptığım süreçte tanıdım İsmet Akyol’u. İşine aşık, eğitim üzerine kafa yoran özellikle okul öncesi eğitimin zorunlu olmasıyla ilgili benim de bizzat tanık olduğum etkin çalışmalar yürüttü.

Çaycuma Öğretmenevi’nde kaldığım bir kaç günlük misafirlikte sürekli emekli olmuş eğitimcilerle ve halen görevdeki öğretmenlerle laik, bilimsel, çağdaş, nitelikli eğitim üzerine kafa yoruyor ve çözümler üretiyordu. İsmet Akyol’u ben sürekli koştururken ve eğitim sorunlarına kafa yorarken gördüm. Sanki eğitim sorunları ve yoksul çocukların eğitimi konularında kendisini bu kesimlere karşı hep borçlu hissediyordu. Bir aday öğretmen ziyaretinde İsmet Akyol’un okuluna düştü yolum. Aday öğretmene benden azami yararlanmasını tavsiye etti. Kendisi odadan ayrıldıktan sonra ben de aday öğretmene İsmet Akyol’u sordum. Aday Öğretmen, “Hocam İsmet Bey, çok çalışkan, kendisini mesleğine adamış” dedi. Son KHK ile İsmet Akyol’un ihraç edildiğini öğrendim. İsmet Akyol ihraç edilecek değil, çalışmalarıyla ödüllendirilecek bir eğitimcidir. Umuyor ve diliyorum bu yanlıştan acilen dönülür.”

“EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTTİLER”

 

Çaycuma Milli Eğitim eski Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, ihraç edilen İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın için şöyle dedi:

 

“Öğretmen İsmet Akyol öncülüğünde bir süre çıkan ve ses getiren Nebioğlu İlköğretim Okulunun İletişim Gazetesi, Nebioğlunda çalışan öğretmenler buluşması, İsmet Öğretmenin düzgün sınıfını da gördükten sonra Kaymakam Musa Işın tarafından takdirname ile taltif edilmesi, okul kitaplıklarına ücretsiz 10.000 adet kitap temini, tüm okullara binlerce, yanlış olmasın, geçmiş gün, 200.000’e yakın Bilim Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergisinin Ankaralardan Eğitim Sen’in imkanları ile getirip dağıtması Çaycuma İlçe Milli Eğitimdeki 14 yıllık şube müdürlüğüm süresince tanık olduğum. Edebiyat ve şiir sevdalısı Gökhan Hocanın ve İsmet Hocanın düzenlediği kitap ve imza söyleşisi, sinema, tiyatro etkinlikleri ki bunların birçoğu köy okullarının çoğuna ücretsiz olarak sunulmuştur, daha sayısını unuttuğum ve hep pedegojik olarak uygun daha birçok etkinlik. Yıllardır devam eden uçurtma şenliği de hem halk için hem de öğrenciler için eğitimde önemli bir fırsat eşitliği katmıştır, Çaycuma eğitim ve öğretimine. Çaycuma’da eğitim ve öğretimin kalitesinin yükselmesinde bu tür etkinliklerin çok yararı olmuştur. Zaman zaman beni de yorup fazladan iş çıkarsa da bu görevden alınan arkadaşlar ilçenin eğitim ve öğretimini kesintisiz olarak izleyen bir şube müdürü olarak bu gerçekleri aktarmam gerekiyor. Mevzuat dışına da çıkmayan bu arkadaşların tekrar ders başı yapmaları kamu yararı açısından çok yerinde olacaktır.”