Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Cumhurbaşkanlığına ‘çatı aday’ olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

 

Karadeniz Ereğli’deki muhtarlardan, İhsanoğlu’na destek isteyen Kartal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanı Şükrü Kılıç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.  Kartal, ziyarette yaptığı konuşmasında, muhtarlık görevinin önemine dikkat çekerek, Muhtarlar Derneği’nin yeni Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diledi. Konuşmasına geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başlayan Kartal, şunları söyledi:

 

“İNŞALLAH BAŞARILI OLURSUNUZ”

“Muhtar Derneği’nin kongresinin ve yeni yönetiminin hayırlı olmasını diliyorum. Ereğli’de bu işi uzun yıllar Şakir ağabey (Şakir Başol) yaptı. Siz Ereğli’de Muhtarlar Derneği olarak yeni kadro ve ekip anlayışıyla geldiniz, inşallah başarılı olursunuz. Muhtarlarımız, halkoyu ve kendi güçleri ile seçilen, toplumun en ücra köşesinde devleti temsil eden kutsal bir göreviniz var. En uzak köyde ve en ücra mahallede muhtarlık görevini yerine getiriyorsunuz. Halkoyu ile geldiğiniz için de ayrı bir özelliğiniz var. Ben bu vesile ile yeni seçilen muhtar arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyorum.

 

“İSTEDİĞİNİZ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Biz bir siyasi parti olarak, muhtarlarla ilişkilerimizi her dönem geliştirmek durumundayız. Sadece 10 Ağustos’taki seçim için gelmedik ama bu seçim ile ilgili düşüncelerimizi de paylaşmak istiyoruz. Elbette ki, köy ve mahallelerde muhtarlarla biz sürekli irtibat halindeyiz. Köye gideceğimiz zaman, öncelikle köy muhtarımızı ararız. Siyasi parti düşüncesi nedir, ne değildir, bizi hiç ilgilendirmez; her muhtarımıza eşit bir şekilde yaklaşmaya çalışırız. Sağ olsunlar muhtarlarımız da bizleri her zaman sevgi, saygı ve güler yüzle karşılarlar. Onların sorunlarının çözümüne elimizden gelen katkıyı verebilmek için çabalıyoruz. Sadece seçimlerde değil diğer günlerde de sizlerin bizle kapınızın açık olduğunu biliyoruz, bizim de kapımız her zaman açık. Bizden istediğiniz desteği vermeye her zaman hazırız.

 

“SEÇİM SÜRECİ BİZİ RAHATSIZ EDİYOR”

Türkiye, 10 Ağustos’ta bir seçime gidiyor. 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkoyu ile bir Cumhurbaşkanı seçilecek. Gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanlarının geneldeki yapısına baktığımızda, bu Cumhurbaşkanlığı seçimi tıpkı genel seçim havasında geçiyor. Biz isteriz ki, 76 milyon insanı kucaklayabilen bir anlayışla Cumhurbaşkanlarımız seçilsin, görev alsın. Ancak yaklaşık bir aydan beri, seçim atmosferine girildiğinden bu yana, gelmiş geçmiş Cumhurbaşkanlığı profillerinden çok daha farklı bir şekilde sert ve Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmayacak bir üslupla ne yazık ki seçim süreci devam ediyor. Bu bizi rahatsız ediyor açıkçası.

 

“ADAY ETRAFINDA BÜTÜNLEŞTİK”

Biz bu nedenle partiler üstü bir arayışla bir Cumhurbaşkanı adayı etrafında bütünleştik. Prof. Dr. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun etrafında bütünleştik. Biz istiyoruz ki 76 milyon insanı kucaklasın, kimseyi ötekileştirmesin, siyasi parti ayrımı gözetmeden herkesi kucaklayabilsin. Böylesine profile sahip Cumhurbaşkanına Türkiye’nin acilen ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bölgemizdeki gelişmeler de bizi çok rahatsız ediyor. Örneğin 10 yıl önce Irak diye bir devlet vardı, bu gün Irak diye tek parça bir devletten söz etmek mümkün değil. Üçe dörde bölünmüş ve her gün yüzlerce insanın katledildiği bir ülke durumuna düştü. Keza Suriye’de tek parça bir devletti, şimdi kaç parça olduğu belirsiz. Bu gelişmelerin Türkiye’yi de rahatsız ettiğini, Türkiye’nin de bir biçimde buraya doğru sürüklendiği kaygısını taşıyoruz. Bunun için de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Toplumu ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan ve herkesi kucaklayan, siyasi partiler üstü bir anlayışla Cumhurbaşkanının seçilmesini arzu ediyoruz. Bu düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak için ziyarette bulundu. Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç da, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm muhtarlar adına CHP heyetine teşekkür etti.

 

“133 MUHTARLA BİR BÜTÜNÜZ”
Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Ben de Yönetim Kurulu ve 133 muhtar adına, ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de sizlerin geçmiş bayramınızın mübarek olmasını diliyoruz. Bizler 133 muhtar olarak hiçbir siyasi parti amblemi olmadan, birebir ilişkilerle mücadele vererek, evlerde tek tek arkadaşlarla, ağabeylerle, dedelerle, babalarla mücadele ederek buralara seçilmiş olarak geldik. Ereğli’miz için, Ülkemiz için, bilhassa Ereğli’nin çıtasını yükseltmek amaçlı her konuda tüm 133 muhtarımızla beraber ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız.

 

“KİM GELİRSE GELSİN CUMHURBAŞKANIMIZDIR”

Sizin düşüncelerinize şöyle bir cevap vermek istiyorum. Bu bir yarıştır. Allah, herkesin işini rast getirsin. Bizim muhtarlar olarak siyasi bir yönümüz olmadığından dolayı, sizlere başarılar diliyoruz. Ülkemiz için oraya kim gelirse gelsin bizim Cumhurbaşkanımızdır”

 

(Haber Merkezi)