Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Teşkilatı Yönetimi, Star Düğün Salonu’nda yaptığı toplantıda CHP’nin çatı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini açıkladı.

 

Toplantıda, Ekmelettin İhsanoğlu’nun tüm muhalifleri bir araya getiren bir isim olduğunu dile getiren CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapmış olduğumuz bu bilgilendirme ve koordinasyon toplantısına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.  12’inci Cumhurbaşkanını ilk kez halk oylaması ile seçeceğiz. Cumhuriyetin kuruluşundan beri parlamento içinden seçilen Cumhurbaşkanları bundan sonra halk tarafından seçilecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince bizlere de önemli görevler düşmektedir. Seçim ve sandık kurallarını oluşturduk, seçim günü oy verirken, ve oylar sayılırken bütün üyelerimize ihtiyacımız vardır. Arkadaşlar sandıklara ve oylarımıza sahip çıkalım. Biliyorsunuz bu seçim eşit şartlarda adil bir biçimde olmayacaktır. Bir tarafta devletin imkanlarını sonuna kadar kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta mütevazi bütçesi ile çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, evet sınırlı bir bitçe ile gönüllülük esasına dayalı bie seçim çalışması yürüteceğiz, bu konuda bütün CHP’lilerin maddi ve manevi desteklerine ihtiyacımız var. Unutmayın güç örgütten gelir. Eğer bu seçimlerin sonucunda Türkiye’de rejim sorunu yaşamak istemiyorsak, elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Sadece oy vermekle kalmayıp, çevremizdeki insanları da Ekmeleddin beye oy vermeye ikna etmeliyiz. Adayımız sayın Prof. Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisini doğu da ve batı da kanıtlamış başarılı saygın, düzgün hakkında şaibe olmayan biri bilim insanıdır. Türkiye’de olsun, dünyada olsun aldığı bitin görevleri başarı ile tamamlamıştır. Cumhurbaşkanlığını da layıkıyle yapacak, herkesi kucaklayacak toplumsal başarısı ve huzuru sağlayacak, bir kesimin değil tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacaktır”
Düzenlenen toplantıya, CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uzundal, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şazi Sivişoğlu, CHP Çaydeğirmeni Belde Başkanı İsmail Kabasakal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın Kolları ve partililer katıldı.