Ankara’ya giden Zonguldaklı kadınlar, siyasette kadının olmamasını eleştirerek “12 Eylül geçeli aylar oldu! Yoksa biz kadınların ağzına bir parmak bal mı çalındı?” sorusuna yanıt aradılar.

Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi III. Kez Ankara’ya giderek bir dizi temaslar yaptı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşemeyen Zonguldak Kadın Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek görüşlerini aktardı.
Ziyaretle ilgili yazılı bir açıklama yapan Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi  Başkanı Zeynep Yüksel Ünal şu bilgiyi verdi. 
- Seçimler yaklaşırken yine YOK sayılacağımızı biliyoruz! Kadınlara Pozitif Ayrımcılık yapılması; “Anayasal Güvence” altına alındığı halde hiçbir hazırlık yapılmadığını gözlemliyoruz. Hangi konuda? Hangi oranda Pozitif Ayrımcılık var? 12 Eylül geçeli aylar oldu! Yoksa biz kadınların ağzına bir parmak bal mı çalındı? İşte ayrımcılık yapılıyor ya da yapılacak sözleri havada kaldı. Bir keyfilik var… İstersek uygularız istersek veririz dercesine yaptırım yok. ZATEN HALA KADININ ADI YOK.
Sesimizi duyurmak için Ankara’ya gittik. Hem de yaklaşan seçimlerde kadınlarımıza daha fazla yer verilmesi için baskı grubu oluşturmaktı amacımız. Herkese her şeye baston olmaktan bıktık… AKP, CHP, MHP’nin Genel Başkanlarına birer mektup yazdık. Devrek’te Kadın Bastoncumuz Mürvet Hanım’a özel olarak yaptırdığımız; liderlerin isimlerinin de yazılı olduğu bastonlarımızı armağan ettik. Sayın Bahçeli’ye; randevu alamadığımız için önümüzdeki günlerde ulaşmaya çalışacağız. Önce CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz oldu.
Sayın Başbakanımızın çalışmaları yoğundu. Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Çelik kanalı ile mesajlarımızı ilettik. Hatta Sayın Çelik bir mektupla “Sosyal Sorumluluk Projelerinize desteğim tamdır” diyerek bizi onurlandırmıştır. AKP Kadın Kolları Başkan Yardımcıları genel merkez binasında heyetimizi kabul ettiler. Ortak olarak yaşadığımız kadın sorunlarını paylaştık.    
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na:
Son Kurultayda kadın kotasının mahkemeye taşınmasının bizleri üzdüğünü belirterek “Kotanın üstünde kadına yer vermeliydiniz.” dedik ve aynı içerikteki mektubumuzu kendilerine sunduk. İsteklerimiz gerçekleşinceye kadar da çalışmalarımız sürecektir. Bizler varız ve buradayız…

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SESLENİŞ
ARTIK YETER…
SADECE BASTON OLMAK İSTEMİYORUZ !
12 Eylül Halk Oylamasında kabul edilen “KADINLARA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIK ve Kadın Haklarının Anayasal Güvence Altına Alınması”nı çok  önemsiyoruz.
Ancak; Zonguldak Kadın Meclisi Üyeleri olarak bu maddenin içinin doldurulmasını ve yerine getirilmediği takdirde yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz.
BİZ KADINLARA NE ZAMAN SIRA GELECEK!
•Dayanağımız olan Uluslararası Sözleşmelerden CEDAW ve BİNYIL KALKINMA HEDEFLERİ’nin yaşama geçirilmesini,
•Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası’nın “Kadına Pozitif Ayrımcılık” konusunu da göz önünde bulundurarak değiştirilmesini,
•Karar Mekanizmalarında kadınlara daha fazla, hatta erkeklerle eşit oranlarda yer verilmesini talep ediyoruz.
Önümüzdeki seçimler; Milletvekili Adayı olan kadınlarımızın sıralamada seçilebilecek şekilde yerleştirilerek; MECLİSİMİZE DAHA FAZLA KADIN MİLLETVEKİLİ KATILMASIYLA; KADINLARA VERİLEN ÖNEM VE DEĞERİN, TÜM PARTİLERİN SAMİMİYETLERİNİN SOMUT BİR GÖSTERGESİ OLACAKTIR.