Zonguldak TSO Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Çalışmalarına Devam Edildiğini şöyle bildirdi.  Vali Ali Kaban'ın öncülüğünde başlatılan ve odamızın da kurucu ortaklarından olduğu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Bölgesi (Sera OSB) ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Başkanı Deniz Oruç başkanlığında bir heyet Zonguldak’ı ziyaret etti. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması planlanan Çaycuma’nın Burunkaya köyünde bulunan 524.494,72 m² alan yerinde görüldü. Yetkililerden arazi ile ilgili bilgi alındı. Arazi ile ilgili incelemelerden sonra  Vali Ali Kaban ziyaret edildi.

Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç süreçler ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Sera OSB) yapılması planlanan arazi ile ilgili Vali Kaban'a ve proje paydaşlarına bilgiler verdi. Projenin gerçekleştirileceği arazinin bu iş için çok uygun olduğunu gördüklerini ifade eden Oruç burada gerçekleştirilecek olan Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin yüz akı olacağını ifade etti.


ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELİ EĞİTİMLERİ

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu'nun ortaklaşa yürüttüğü, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi  tarafından açılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’’na sunulan ‘’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında ‘’ projesi uygulamaları kapsamında 100 kadına verilecek olan "Çağrı Merkezi Personeli Eğitimleri"ni alacak kursiyerler belirlendi. Belirlenen kursiyer listesi Zonguldak TSO web sitesinde ve proje web sitesi olan karaelmascevherleri.org adresinde yayınlanmıştır. Eğitimler 03-07 Nisan, 10-14  Nisan, 17-21  Nisan haftaları 50 şer kişilik 2 grup halinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı eğitim salonlarında, 24 Nisan- 5 Mayıs haftalarında da Çaycuma Meslek Yüksek Okulu'nda verilecektir.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir "’Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında projemiz kapsamında 100 kadınımıza iş gücü kazandırarak meslek sahibi olmalarına katkı sağlayacak Çağrı Merkezi Elemanı Eğitimleri için başvuru süreçleri sona erdi. 100 kadınımızı belirledik. Eğitimler 4 Nisan'da Zonguldak'ta başlayacak ve 24 Nisan- 5 Mayıs haftası Çaycuma'da devam edecektir. Bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.