Hükümetin açıkladığı yüzde 3.5+ 4 zam oranını kabul etmeyen memurlar eyleme başladı. Zonguldak'ta yaklaşık 2 bin memur eylem yaptı. Hükümetin açıklamasının ardından grev kararı alınırken, Zonguldak'ta KESK, Türkiye Kamu Sen, Birleşik Kamu İş Sendikası ve bazı sendikalar eylem yaptı. Şehitler Parkı'nda toplanan Türkiye Kamu Sen ve Birleşik Kamu İş Sendikası, Türk Sağlık Sen üyeleri yapılan zammı protesto etti. Ellerinde pankart taşıyan sendikacılar, slogan attı, davul zurna eşliğinde halay çekerek zammı protesto etti. Açıklama yapan Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik' diyip, ülkenin kaynağını yandaş çevrelere dağıtanları gördünüz. Günlerce bu sözde sendikaların ve siyasetçilerin nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izlediniz. Siz hep sustunuz ve beklediniz. Şimdi sıra sizde, şimdi herkes susacak, siz konuşacaksınız. Bütün haksızlıkları, yüzsüzlükleri, yalancıların suratlarına çarpacaksınız dedi.
Ardından açıklama yapan Zonguldak Birleşik Kamu İş Sözcüsü Metin Kahveci ise, Hükümet 1 Mayıslarda olduğu gibi emek hareketinin birleştirilmesinde oynadığı rolü bu günde emekçiler adına oynamaktadır. Özellikle kendine yakın sendikaları kendi dümen suyunda efsunlayarak kendilerine karşı etkin bir muhalefetin olmasını engellemektedir. Sonuçta ne kadar engellemeler yapılırsa yapılsın onların arkasından gidenlerde gerçekleri görmek zorundadır diye konuştu.
Öte yandan Madenci Anıtı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik KESK üyeleri, anıt önünden Şehitler Parkına kadar yürüdü. Ellerinde pankartlarla yürüyen KESK üyeleri, Şehirler Parkı önünde diğer sendikalar ile birleşerek eylemi sürdürdü. Ardından sendika üyeleri AKP zammını al başına çal, AKP halka hesap verecek şeklinde sloganlar attı.