Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinin 220 bine ulaşan nüfusu göz önüne alındığında Kdz.Ereğli’ye bir kan merkezi kurulması için başta her iki ilçenin belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının harekete geçmesi bekleniyor.

 

* Kdz.Ereğli Kızılay Derneği Başkanı Yusuf Oktay, ağır sanayinin bulunduğu bölgede ilçeye mutlaka bir kan merkezi kurulması gerektiğini ve bu işlemin yetkililerin bir araya gelmesi ile kısa sürede çözüme kavuşturabileceğini söyledi.

 

* Oktay: “Ereğli ve Alaplı ilçelerinden kan istenilmesi durumunda Zonguldak’tan kan temin ediliyor. Gerek zaman kaybı gerekse her iki ilçenin nüfusunun 220 bine ulaşması Ereğli ilçe merkezine kan merkezinin yapılmasını şart haline getirmiştir. 
Ereğli’ye kan merkezi yapılması demek Ereğli ve Alaplı ilçelerinden gelecek talebe anında karşılık verilmesi anlamına gelir”

 

Kdz.Ereğli 175 bin, Alaplı 45 bin olmak üzere 220 bin nüfusu bulunan iki ilçenin yararlanabileceği kan merkezinin mutlaka kazandırılması bekleniyor. Önder Gazetesi olarak her iki ilçenin belediye başkanı, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, siyasilerine açıkça çağrıda bulunuyor ve Kdz.Ereğli’ye mutlaka bir kan merkezinin kazandırılması gerektiğini belirtiyoruz. Konu ile ilgili olarak da Kızılay Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay’a, ‘ilçede bir kan merkezinin neden kurulamadığını, kurulması halinde nelerin değişeceğini’ sorduk.

 

İŞ YOĞUNLUĞU DA AZALACAK
Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinin toplam nüfusunun 220 bine ulaştığını belirten Ereğli Kızılay Derneği Şube Başkanı Yusuf Oktay, her iki ilçeye Zonguldak kan merkezinden kan temin edildiğini hatırlatarak, Ereğli ilçe merkezine kan merkezinin yapılması durumunda Zonguldak’taki iş yoğunluğunun da azalacağını söyledi.

 

“KAN ZONGULDAK’TAN TEMİN EDİLİYOR”
İlçede düzenlenen kan bağış kampanyalarında elde edilen kanın Düzce İl’inde analizlerinin yapıldığını ve ardından Zonguldak Kan Merkezine ulaştırıldığını söyleyen Oktay, “Ereğli ve Alaplı ilçelerinden kan istenilmesi durumunda Zonguldak’tan kan temin ediliyor. Gerek zaman kaybı gerekse her iki ilçenin nüfusunun 220 bine ulaşması Ereğli ilçe merkezine kan merkezinin yapılmasını şart haline getirmiştir.  Ereğli’ye kan merkezi yapılması demek Ereğli ve Alaplı ilçelerinden gelecek talebe anında karşılık verilmesi anlamına gelir. 

 

KDZ.EREĞLİ’DE AĞIR SANAYİ MEVCUT
Kaldı ki Kdz.Ereğli ağır sanayinin bulunduğu bir ilçe. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesi, HEMA Kandilli Kömür İşletmeleri, tersaneler, Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere ilçe merkezinde bulunan çeşitli işletmelerin olduğu gerçeğini herkes iyi bilmeli. Kızılay Ereğli Şubesi olarak bu konuda uzun yıllardır bir çalışma içerisinde olduk, ilgililerin ve hayırseverlerin bu konuda desteğini bekliyoruz. Ereğli’ye kan merkezi kurulması oldukça önemli bir gelişme olacaktır. 

 

“MİKROFONU ALINCA MANGALDA KÜL BIRAKMAZLAR”

Ereğli ve Alaplı’daki devlet ve özel hastanelerde kan ihtiyacını Zonguldak karşılıyor, neden 230 bine yaklaşmış bir kentte kan merkezi bulunmaz. Ellerine mikrofon aldıklarında mangalda kül bırakmayanlar son derece önemli bir konuyu neden gündemine almazlar. Yıllardır Ereğli ve Alaplı pek çok konuda mağdur edildi. Ereğli’ye kan merkezinin biran önce yapılmasını istiyoruz. Bu konuyu gündeme getiren ve bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan kan merkezi kurulması için çaba harcayan Önder Gazetesi’ni de kutluyorum. Hayatta en önemli şey sağlıktır” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)