Tartıştığı iki kadın ve bir erkeği öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

 Zonguldak'ta iki kadın ve bir erkeği silahla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hilmiye (57) ve oğlu Burak Demirtürk (34) ile birlikte yaşadığı Safiye Geyik'i silahla öldürdüğü iddiasıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Hasan Köroğlu, müşteki yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Köroğlu savunmasında, maktullerden Safiye Geyik'i çok sevdiğini ve çocukluk arkadaşı Burak Demirtürk'ün bunu çok iyi bildiğini söyledi.

Maktul Demirtürk'ün, "internet üzerinden kendisine oyunlar oynağını" öne süren Köroğlu, "Kendi evinde kalmam için ısrar ediyordu. Orada kaldığımda uykum geliyordu. Burak'ı elinde benim telefonumla görüyordum. Telefon numaramı bilgisayarına kaydetmiş. Whatsappımı bilgisayar üzerinden kullanıp Safiye ile görüşmüş. Benim içkili görüntülerimi Safiye'ye gönderip beni kötülüyormuş." dedi.

Safiye Geyik'i Gemlik'ten alıp Zonguldak'a geldiğini anlatan Köroğlu, şöyle konuştu:

"Safiye bana, 'seninle bir şey konuşmam gerek' dedi. Burak'ın evine gitmek istemiyordu. Ben de Safiye'yi evime götürdüm. Burak'a neden gitmek istemediğini sordum. Safiye, 'Burak bana gizli gizli mesaj atıyor. Bunu sana söyleyemedim.' dedi. Ben de evimde bulunan silahı alarak Safiye ile Burak'ın evine gittik. Burak'a, 'Safiye'ye neden mesaj attın' diye sorduğumda bana kekeleyerek, 'O da nereden çıktı' dedi. Bunun üzerine Safiye ve Hilmiye'yi yanıma çağırdım. Yüzleşip birbirlerini suçlamaya başladılar. Burak, Safiye'ye 'bu nasıl bir kadın? Gidin evimden.' deyip, beni de itti. Bunun üzerine silahımı çıkardım. Öldürme niyetim yoktu. Burak, silahı elimden almaya çalışıyordu. Silah bir kez patladı. Kime geldi bilmiyorum. Kapıda boğuşma oldu. Orada silah üç kez daha patladı."

Mahkeme Başkanı, sanığın olaydan sonra verdiği ilk ifadelerinde bulunan maktullerin ölüm şekliyle ilgili çelişkileri sorması üzerine Köroğlu, "Çok sevdiğim bir kadını öldürmüştüm. Nasıl sağlıklı bir ifade verebilirdim?" cevabını verdi.  

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Baştarla Mahallesi Celal Bayar Caddesi'nde, geçen mart ayında, iki katlı müstakil evde ikamet eden Hilmiye (57) ve oğlu Burak Demirtürk (34) ile Safiye Geyik'in cansız bedenleri yakınları tarafından bulunmuştu. Olayla ilgili Burak Demirtürk'le aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen Hasan Köroğlu gözaltına alınmıştı.