Karadeniz Ereğli'de Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi bünyesinde yolcu taşımacılığı yapan Halk Otobüsüne giren iki çocuk güvenlik kameralarına da aldırış etmeden bozuk paraların bulunduğu çekmecenin tamamını boşaltarak kayıplara karıştı.

Halk Otobüsü durağında sürücüsünün kapısını açık bıraktığı otobüse ön kapıdan binen 2 çocuk güvenlik kameralarını fark ettikten sonra sürücü koltuğunun arkasına geçerek bir süre kendi aralarında konutular. Zaman zaman gülüştükleri ve olup biteni anlamaya çalıştıkları gözlenen iki çocuk suratlarını gizledi. Bir tanesi ön bölüme gelerek aracın ön kapısını kapatarak arka kapısını açtı. Sürücünün yan tarafında bulunan anahtarları alarak bozuk paraların bulunduğu çekmecenin kilidini açan çocuklar paraları alırken birbirlerine küfür ettiği, Sen çok para aldın dediği duyuldu. Paraları alan çocuklar arka kapıdan çıkarak kayıplara karıştı.

50 TL PARA ÇALINDI

Yaklaşık 50 TL'nin araç içerisinden çalındığını belirten Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Araçlardaki kameralardan tespit ettiğimiz iki tane gencecik çocuğun araçlardan paraları nasıl aldığını gördük tespitleri yapıldı gerekli mercilere konu aktarıldı. Birkaç gün içerisinde bunların da yakalanacağını düşünüyoruz zaten çocukları da tanıyoruz araçların içerisinde gezen çocuklar, arabaları öyle bir öğrenmişler ki araçları nereden kapandığını anahtarın nerede olduğunu çok iyi biliyorlar dedi.