Zonguldak ve Kdz.Ereğli Belediyeleri'nin İtalya'nın Monfalcone ve Brindisi Belediyeleri arasında kardeş şehir olma yolunda ilk adımlar atıldı. İtalya'nın Monfalcone Belediyesi yetkilileri, Kdz.Ereğli TSO'yu ziyaret ettiler. Proje Sorumlusu Ferhat Emin, Temel amacımız bunun basit bir belediyeler arası işbirliği el sıkışmanın ötesine geçip kentlerimiz arasında kentlerin ekonomik kalkınmasını da teşvik edecek şekilde işadamları ile ticaret erbabı ile biraraya gelip ortak işbirliği alanlarını yatırım alanlarını aramaktır dedi.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Birleşmiş Milletler Türkiye Bürosu işbirliğiyle 'Avrupa Birliği Kardeş Şehirler Projesi' kapsamında kardeş şehir ilan edilen İtalya'nın Monfalcone Belediyesi yetkilileri Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti, Kdz.Ereğli ve TSO hakkında bilgi aldı. Monfalcone Belediyesi Dış İlişkiler Koordinatörü Luigi Gregoretti, Dış İlişkiler Sorumlusu Rada Orescanin, Friuli Venezia Giulia (FVG) Kalkınma Ajansı direktörü Alessandro Pereli, ALDA Yetkilisi Diego Santaliana, WNDP Proje Danışmanı Ferhat Emil, Projesi Asistanı Oya Otman'ın da hazır bulunduğu ziyarette ilk konuşmayı Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç yaptı. Genç, Belediye ağırlıklı gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Ticaret ve Sanayi Odamız Kdz.Ereğli'nin bölgemizin Batı Karadeniz'in en büyük odasıdır, dolayısı ile sac sektörünün yassı mamulün üretildiği Türkiye'de en yüksek kapasiteli ve en eski üretime başlandığı yerdir sözleri ile konuştu.

İŞBİRLİĞİ ALANI OLUŞTURULACAK
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı adına yürütülmekte olan yerel yönetim reformuna destek projesinin kardeş kentlerle ilgili projesinden sorumlu olduğunu belirten Ferhat Emin ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamasında, Bu projemiz Türkiye'den 10, Avrupa Birliği'ne üye 8 belediye ile kardeş kent yapılmasına ilişkin bir projedir. Zonguldak ve Ereğli Belediyeleri bu proje çerçevesinde 1 yıllık bir karşılıklı görüşme ziyaretler yolu ile İtalya'nın kuzeyinde yeralan Monfalcone Belediyesi ile çizmenin topuğunda yeralan Brindisi Belediyesi ile kardeş olmuştur. 2 İtalyan belediyesi ile 2 Türkiye Belediyesi bir kardeş şehir uygulamasına girmiş ağ oluşturmuştur. Brindisi Belediyesi yetkilileri de 2 hafta sonra gelerek Zonguldak ve Ereğli'de ziyaretlerde bulunacaktır. Ardından kardeş şehir protokolleri de resmi olarak imzalanacaktır. Çalışma gezisinden kaynaklanan bir ziyaret. Temel amacımız bunun basit bir belediyeler arası işbirliği el sıkışmanın ötesine geçip kentlerimiz arasında kentlerin ekonomik kalkınmasını da teşvik edecek şekilde işadamları ile ticaret erbabı ile biraraya gelip ortak işbirliği alanlarını yatırım alanlarını aramaktır dedi.
Kdz.Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar'da Kdz.Ereğli'nin genel yapısı ve ekonomisi hakkında sunum gerçekleştirdi.