Doğuştan bütün organları sağ tarafta olan, akciğerleri yetersiz kalan Cansu (12) ve Cansel Duman (13) adlı kız kardeşler için yardım kampanyası başlatıldı.

 

 

Alaplı Aydınyayla köyünde, doğuştan bütün organları sağ tarafta olan, akciğerleri yetersiz kalan ve tüm olumsuzlara rağmen yaşamaya çalışan Cansu (12) ve Cansel Duman (13) adlı kız kardeşler için Alaplı Çevre Koruma Derneği Basın sözcüsü Recep Tufan tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

12 yaşındaki Cansu Duman'ın yüzde 60 raporlu, 13 Yaşında Cansel Duman'ın ise yüzde 90 raporlu akciğer hastası olduğunu belirten Tufan,   Cansel Duman(13)için akciğer nakli acil gerekli nakil yapılmaması halinde doktorların ömrünün kısa olduğunu söylediğini belirtti.

Cansu ve Cansel kardeşler için özel bir televizyon kanalında yardım kampanyası başlattıklarını belirten Tufan, İki kız kardeşten Cansel için acil akciğer nakli gerekiyor, diğer kızımız Cansu içinde ileride akciğer nakli gerekli olacağından ikinci kız kardeşin hastalığı ilerlemeden bu kızımızın da tahlilleri yapılmaya başladı. Biz de bir özel bir televizyon kanalında canlı yayında yardım kampanyası başlattık. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunduk. Talebimize ilk cevap Çanakkale'de öğretmenlik yapan Halil İbrahim Bayrak isimli bir vatandaşımızdan geldi. Kendisine gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuda tüm iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızdan bu kızlarımızın yaşaması için destek bekliyoruz dedi.