Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları suçlamasıyla haklarında açılan davada tutuklu yargılanan ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerden biri 8 yıl, diğeri de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. duruşmasına, örgütün Akçakoca ilçesindeki dershanesinde görev yaparken öğretmenlikten ihraç edilen ve gözaltına alınarak tutuklanan Ahmet Koçer, eşi Leyla Koçer ve avukatları katıldı. 

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan çift, haklarındaki suçlamaları reddetti. 

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Ahmet Koçer'e 8 yıl, eşi Leyla Koçer'e de 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karar, kentte görülen FETÖ/PDY davalarında ilk olma özelliği taşıyor. 

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar Ahmet ve Leyla Koçer'in 2006 yılında evlendikten sonra Green Card ile gittikleri Amerika Birleşik Devletleri'nde, kültür merkezinde çalıştıkları ve maaşlarını FETÖ/PDY'den aldıkları, Türkiye'ye döndükten sonra da örgütün dershanelerinde çalıştıkları, ayrıca örgütün elebaşı Fetullah Gülen'i "İslam alimi" olarak gördükleri yer almıştı. 

Ahmet Koçer'in 2013 yılı içerisinde bir bankadan 10 bin lira kredi çekerek Bank Asya'ya yatırdığının belirtildiği iddianamede, Leyla Koçer'in Fetullah Gülen'i 'İslam alimi' olarak gördüğü ve Gülen'in silahlı terör örgütü kurarak ve örgüt liderliği yaptığını kabul etmediği belirtilmişti.

İddianamede, tutuklu sanıklar Ahmet ve Leyla Koçer'in, anayasanın 314/2 maddesi uyarınca "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.


(AA)