Demokrat Parti (DP) Zonguldak İl Teşkilatı, önceki akşam topluca iftar yemeği düzenledi. Alaborina Restoran'da verilen iftar yemeğine; Genel Merkezce DP İl Başkanı olarak görevlendirilen Hakkı Karagüzel, DP Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç, ilçe ve belde başkanları, partililer ile basın temsilcileri katıldı. İftar yemeğinde konuşan Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç, partililere şöyle seslendi:

"HER KESİM KABUL EDEBİLİR"
"Partimize hizmet eden ve İl Başkanlığı yapan Sayın Turgut Hamzaçebi, görevinden istifa etti. Geçmişte hizmetlerinden dolayı tüm ilçe başkanlarım adına kendisine ve tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm ilçe başkanlarımızla karar vererek, mutabakata vararak uzun zamandır ismi üzerinde durduğumuz ve kendisine bu görevi kabul etmesi için gittiğimizde, 'Bu görevi bana tevdi ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Parti tabanının düşüncesi konusunda tereddüttüm var' demiştir. Bizler de parti tabanı ve teşkilatlarla görüşmemiz sonucu, eski partilimiz, Gençlik Kolları'ndan gelen bir ağabeyimiz, her kesimin kabul edebileceği, hatta birleşme sonucunda Anavatan Partisi Teşkilatı'nın da hoş karşılayacağı arkadaşımız Hakkı Karagüzel, İl Başkanlığı'na atandı. Genel Merkez tarafından yapılacak olan il kongresine kadar İl Başkanlığı göre vi kendisine verildi. Bundan sonraki İl Başkanı ve yönetim seçim sürecini kendisi götürecektir. Demokrat Partimize, Zonguldak'ımıza ve siyasi hayata hayırlı olsun. 6 ilçe başkanı ve belde teşkilatlan adına hayırlı olsun. Allah utandırmasın."

"ELİMİZİ KOYALIM"
"Zaman zaman İlçe Başkanı olarak merkezde olmamızdan dolayı siyasetin gereği kulaktan dolma çarşı içerisinde dedikodular üretiliyor. Ben her zaman ilçe teşkilat bürosunda tüm partililerimi kucaklayarak sorunların büroda çözülmesini sağladım. Ama bu görevim içerisinde şahsımı üzen üst kademedeki ağabeylerimle temas halinde olduğum onlardan bu oluşum için emir aldığım konuşuluyordu. Bu oluşumu kendileri daha düzel daha prensipli anlatabilirler. Çünkü bu konuşmalar beni derinden üzmüş. Ama partim bu süreç içerisinde yara almaması için olgun davranmak durumunda idim. Buradaki arkadaşlarım konuyu daha iyi biliyor ve sizlere daha net anlatabilecek durumdadırlar. Önümüzdeki İl Başkanlığı seçiminde tüm partili arkadaşlarım partiye ve olacak kongreye bekliyoruz. Çalışmalarımız dönemi içerisinde her ne kadar sürçü lisan ettiysek, ekibim adına özür dilerim. Partimizin başarıya ulaşması için herkesin bu taşın altına elini koymasını arzu eder, saygılar sunarım."
DP İl yönetimini oluşturmakla görevlendirilen Hakkı Karagüzel de, şunları söyledi;

"İKİ PARTİ YAKINDA BİRLEŞECEK"
"Uzun yıllar politika yaptım. Eski İl Başkanımız Turgut Hamzaçebi'nin istifasından ilçe başkanlarımız ortak olarak beni İl Başkanlığı'na aday göstermişler. Ben de kabul ettim. Genel Başkan Yardımcısı Sami Uyar beni aradı, 'Listenizi yapın, Ankara'ya getirin' diye söyledi. Ben Demokrat Parti'ye yakışır İl Başkanlığı yapacağım. DP ve Anavatan çok yakında birleşecek. Kongremize iki Genel Başkanımızı davet ettik. Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı da davet ettik. Ama şuan kadar cevap gelmedi. Partiden kırgın ayrılan arkadaşlarımızı evlerine davet ediyorum."