Kdz.Ereğli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Gülüç mevkiinde kamyonlar üzerinde uygulama yaptı. Yapılan uygulamada takograf kullanmayan iki kamyon sürücüsü kendilerine kesilen cezaları iptal ettirmek için büyük çaba harcadı.

Kdz.Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gülüç mevkiinde her zaman olduğu gibi kamyonlar üzerinde uygulama yapmak için hazırlıklarını tamamladı. Kamyonlar üzerinde yapılan uygulamada sürücülerin ehliyetleri, ruhsatları ve araçlarda bulunan takograflar kontrol edildi. Yapılan kontrollerde durdurulan iki ayrı kamyon sürücüsüne takografı kullanmadıkları gerekçesi ile ceza işlemi uygulandı.

Ancak iki kamyon sürücüsü kendilerine ceza yazılmaması için uzun süre uğraş verdi. 67 TK 488 plakalı kamyon sürücüsü Recep K. ve 67 LE 141 plakalı kamyon sürücüsü Ünal Y., polisleri ikna edemeyeceklerini anlayınca "Hatasız kul olmaz. Bir kereye mahsus affetseniz olmaz mıydı?" diyerek tepki gösterdi. Uzun süre dil döken sürücü Recep K., kesilen cezadaki meblağı bile kazanamadıklarını belirterek, polise sitem etti.

Polis memuru ise trafik kurallarına uyması durumunda bu cezayı yemek durumunda kalmayacağını belirterek, kanunları uygulamanın görevleri olduğunu söyledi.