Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Alaplı’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Parti binasında partililerle bir araya gelen Candan, Alaplı’da yapılması gereken tüm çalışmaların takipçisi olduklarını söyledi. Alaplı girişiyle ilgi 15 bölge müdürlüğünde proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Candan, “Alaplı ile Mollabey arasında ciddi bicimde bir yol problemi var. Bunu bir an evvel çözmemiz gerekiyor. Çevre yolu kapsamında Mollabey’in içindeki yol da yapılacak iş makineleri şu anda orada çalışıyor. Küçük problemler var onları da çözeceğiz. Biz bu işlerin takipçisiyiz. Bunları en kısa zamanda bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Özelikle Alaplı’da su meselesi gölet projesinin hayata geçmesi için en az 3 kez genel müdürlükle görüştük. Bası resmi prosedürler var. Onların yerine getirilmesi gerekiyor. Olması gerekenden daha fazla aşama kaydettik. Bu yılın sonunda ihaleye çıkarmaya çalışacağız. Alaplı giriş meselesi için 10 gün önce Karayolları 15. bölge müdürlüğü görüştük. 4. bölgenin çizdiği bir proje var o proje üzerinde tekrar çalışacaklar. Alaplı’nın içerisinde, civarında ve köylerinde yapılması gereken ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bürokratik engeller çıkıyor bunları aşmayı çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Alaplı Belediyesini Ziyaret
Milletvekili Candan, beraberinde partilerle birlikte Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çimenoğlu, Candan’a Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında kısa bir biri fink verdi. Alaplı’da yapılması gerekenleri takip ettiklerini belirten Candan, şöyle konuştu;
“Alaplı çay çıkış ağzına yapılması planlanan mendirek inşası için proje tamamlandı. İhaleye bir an önce çıkması için gereken kişilerle görüşeceğiz. Gerekirse hemen çıkması için baskı yapacağız. Kronik olarak İlçede büyük bir problem yok. Çözemediğimiz bu zaman kadar hiç bir problemde yok. Bir tek İlçenin girişi var onunda üzerinde yoğunlaşarak çalışıyoruz. Alaplı’da gördüğümüz en güzel şey birlik içindeler belki de bu başarı oradan geliyor. Hep aynı konuda yoğunlaşma var. Alaplı’yı Ereğli’den ayıran belki en bariz özelliği bu, keşke bu konuda Ereğli’de Alaplı gibi olsa, biz vekil olalı 2 yıl 2 ay oldu. Biz 2 yıl 2 ayda yapabileceklerimizin maksimumu yapmaya çalıştık. 2 yılımız boşverlerle geçmedi. Bürokratik engellerle Alaplı liman yapılmıyor deniyor. Alaplı ya liman yapılmadı demiyorum. Alaplı liman yapılması biraz ötelendi diyorum. Liman projesini neden ötelendiğini ben yetkili arkadaşlarıma defalarca söyledim. Bu konuda tüm milletvekillerimiz bir araya gelsek istediğimiz kadar uğraşsak olmayacağını gerekçeleriyle birlikte söyledik. Ama dönük dönüp aynı şeyi temcit pilavı gibi ayda bir önümüze koyup biz suçlanıyorsak bunu akabinde hoş olacak şeyler yok. Kim ne anlarsa anlasın mantıklı olarak gerekçeli olarak bunu neden birkaç yıl ötelendiğini söyledik. Bu bizim değil bakanlığın bir gerekçesidir.”

 

Kaymakamlık ve TSO ziyaret
Candan, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı makamında yaptığı ziyaretin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Oda Başkanı Ocak, Alaplı’da fiziki anlamda okul sıkıntısı yaşandığını kaydederek, “ Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaptığımız görüşmeden TOBB’nin Alaplıda okul yapılmasını istedik. Bizi önümüzdeki günlerde konuyu görüşmek için Ankara çağırdılar. Orada bir görüşmemiz olacak inşallah İlçemize bir okul kazandırmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
Candan ise, Alaplı yapılacak her şeyi özelikle eğitimle ilgi destek vermeye hazırız gerekirse Hisarcıklıoğlu’yla ben de görüşürüm yeter ki Alaplı’da okul yapılsın” dedi.
Candan beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, TSO Başkanı Recep Ocak ve Ak Parti yönetim kurulu üyeleri inşası devam eden Çok programlı lisede incelemelerde bulunarak Kapalı pazaryerinde pazarcı esnafıyla sohbet etti.