Kdz.Ereğli'de kurulu bulunan mevcut kantarın yanında başlatılan ikinci kantarın yapımıyla ilgili belediye ekipleri yasal işlem yaptı. İkinci kantarın yapılamayacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Ereğli'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Ereğli-Alaplı karayolu üzerinde yaptığı incelemeler sonrası mevcut kantar çevresine inşaatına yeni başlanan ikinci kantara Belediye Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Belediye zabıta ekipleri ile ikinci kantarın yapıldığı 10. kilometre mevkiine giden ekipler, çalışmaların izinsiz olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada "Belediyemiz Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemiz Göktepe Mahallesi sınırları içerisinde mülkiyeti Hazine'ye ait olan Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne tahsisli imar planında belediye kıyı ve plaj tesisi üzerinde faaliyet gösteren mevcut kantar ve yanında inşaatına yeni başlanan kantar tesisine 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun ve Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmeliğe uymayan hükümler gereğince gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkında Yönetmelik gereği belediye sınırları içerisinde bulunan karayolu kenarındaki Yapı ve Tesisleri Başlıklı 36-37 ve 41. Maddelere uygun olmadığı, gerekli yasal izinlerin alınmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu faaliyetler durdurulmak üzere gerekli işlemler başlatılmıştır." denildi.