İlkini 4 Ekim 2011 tarihinde sahil bandında açılan Kedi Beslenme Ünitesi'nin ikincisi 24 Ağustos 2012 Cuma günü saat 11:00'de İnönü Parkı'nda açılacak.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve doğal yaşama adaptasyonu konularında son dönemlerde önemli çalışmalara imza atan Karadeniz Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hatırlanacağı gibi geçtiğimiz sonbaharda ülkede ender görülen bir sosyal projeyi hayata geçirmişti. Sahil bandında, Polisevi'ne yakın bir noktada Kedi Beslenme Ünitesi kuran ve sokak kedilerinin doğal koşullarda beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmesine olanak tanıyan Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu ünitenin ikincisini de İnönü Parkı'na yerleştirdi.
İlkinden daha büyük olan ve içinde 12 ayrı oda bulunan İnönü Parkı'ndaki Kedi Beslenme Ünitesi'nin her bir odasında kedilerin barınmalarına olanak sağlayan minderler, pisleme, yemek ve su kapları ile kedi oyun alanları bulunuyor.
Geçtiğimiz haziran ayında, yine sahil bandının farklı noktalarında 3 ayrı yere sahipli evcil hayvanlar için pet atık üniteleri yerleştiren, temmuz ayında da kedi, köpek ve kuşlar için de yine sahil bandındaki 5 ayrı yere su kapları koyarak hayvanların en temel ihtiyacının karşılanmasını sağlayan Veteriner İşleri Müdürlüğü, ikinci Kedi Beslenme Ünitesi ile de hayvan severlerin takdirini kazandı.