* Karadeniz Ereğli'de, Gülüç Irmağının iki yakasındaki Bölücek ve Topçalı köy sınırları içinde bulunan 53 sanayi tesisisin kurulacak OSB alanı içinde kalması için çalışmalar başlatılıyor.

* Bu gerçekleştiği takdirde, arıtma ve enerji tesisleri yapılacak ve bu bölgedeki sanayileşme OSB kapsamında genişlerken, alan içinde problemli bölge kalmayacak. Bu çalışmayı yürütmek üzere Vali Başkanlığında bir kurul oluşturulacak.

Karadeniz Ereğli'nin sosyo-ekonomik gelişmişliğinin son yıllarda hızla gerilemesi ve özellikle de tersaneler bölgesindeki krizin devam etmesine çözüm aranırken, ilçede ikinci Organize Sanayi Bölgesi'nin (O.S.B) Bölücek-Topçalı istikametindeki sanayi tesislerini de içine alacak şekilde planlanması çalışmalarına başlandığı öğrenildi.
Emin kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre; Kdz. Ereğli   Ticaret ve Sanayi Odası'nın (T.S.O) mevcut OSB'nin dışında ikinci bir OSB kurulması için şimdiden çalışmalara başlanması talep ve düşünceleri üzerine, şu anda Gü-lüç Irmağı'nın iki yakası boyunca sıralanan hem Bölücek Köyü, hem de Topçalı Köyleri sınırları içindeki toplam 53 sanayi tesisinin bulunduğu tüm alanın ikinci OSB kapsamında değerlendirilmesi ön düşünce olarak kabul edildi. Bu düşüncenin gerçek olabilmesi için de  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 'olur' alınması gerekiyor. Bakanlık temasının bu hafta başlatılacağı girişim olumlu adıma dönüştüğünde, bu alanda arıtma tesisleri, alt yapı, enerji istasyonu başta olmak üzere OSB'nin tüm avantajları kullanılabilecek. Yetkililer, bu alanın OSB'ye dönüştürülebilmesi konusunda ısrarcı olabilmek için Ankara yoluna çıkıyorlar.  Kdz. Ereğli'de ikinci OSB'nin şu anda Bölücek-Topçalı Köyleri'ndeki sanayi tesislerinin bulunduğu alanda başlatılması ile bölgede yeni hareketin yaratılması da bekleniyor.  TSO'nun bu girişiminin altında, ağustos 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan problemli bölgelerdeki sanayi tesislerinin disipline edilip, OSB'ye dönüştürülmesi genelgesinin de yattığı öğrenildi.