Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, “7 Haziran seçimlerinde Ereğli’ye ikinci sırayı verecek partiyi destekleyeceğiz” dedi.

 

Kılıç, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada muhtarlar olarak, siyasetten bağımsız olarak, hizmet amaçlı her kesimle işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti. Ereğli’nin sorunlarının çözümü noktasında kavgadan uzak bir yaklaşımı önemsediklerini dile getiren Kılıç şöyle konuştu:

 

“Bir süre önce yönetiminizle derneğimize yaptığınız ziyaretin iadesini gerçekleştirmek amacıyla buradayız. Muhtarlarım adına bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım bizler Ereğli’de kavga istemiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak istiyoruz. Muhtarların bir siyasi amblemi, rozeti yok. Beşeri ilişkiler içerisinde halkın arasından seçilerek görev yapma amacıyla bu görevlere geliyoruz. Bu hizmeti de Ereğli’deki siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, Ereğli’nin çıtasını yükseltmek amacıyla olacaktır. Ereğli’nin menfaati için yapılacak her çalışmada muhtarlar derneği olacaktır. Bizler bir sivil toplum kuruluşu olarak hükümetin temel taşı, devletin kılcal damarlarıyız. Bu damarların tıkanmaması lazım. Tıkanırsa zaten bypasa gider. O nedenle hep birlik ve beraberlik içerisinde olacağız ve önümüzdeki seçimlerde Ereğli’nin adayını siyasi partilerde ikinci sırada görmenin beklentisi içinde olacağız. Bu hangi parti mensubu olursa olsun yanında olacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Çünkü Ereğli’den çıkacak vekilimizin Ankara’da bizler için çaba sarf edeceğinden eminiz. Bu temelde sizlere ve ekibinize teşekkür ediyor, başarılar siliyorum.”

 

“ARKA KOLTUKTA ÇOK YOLCULUK YAPTIK”

Kartal da ziyarette yaptığı konuşmada muhtarlara kapılarının sadece ziyaretlerde değil, her zaman açık olduğunu belirtti. Ak parti iktidarı döneminde, Zonguldak ve Ereğli’nin sorunlarının daha da ağırlaştığını, CHP olarak bu sorunları çözmek için iktidara hazır ve talip olduklarını ifade ederek, “İkinci sıra talebi için ise şunları söyleyebilirim. CHP’de seçim yöntemi ne olacak, bu önümüzdeki Pazar günü netleşecek. Ereğli İlçe Örgütü olarak ikinci sıra talebimizi genel merkezimizde, Genel başkanımız ve genel Başkan Yardımcılarımıza kadar ilettik. Bugün Zonguldak basınında bizimle ilgili bir haber çıkmış. ‘Ereğli demokrasiden kaçıyor. Hem ön koltuk, hem cam kenarı istiyor’ gibi bir haber yapılmış. Biz de şunu söylüyoruz. Demokrasiden kaçtığımızı ifade edenlere şöyle diyoruz. 40 yıldan beri Ereğli’den milletvekili çıkmıyor. 2007 ve 2011 seçimlerinde biz hep üçüncü sırada kaldık. Ki biz şu anda Zonguldak’ın en büyük ilçesiyiz. Arka koltuklarda çok yolculuk ettik. O nedenle bugün örgütlerimizden, partililerimizden, parti tabanımızdan ve kamuoyundan şunu istiyoruz. Bu sefer bizim bu yüzde yüz haklı talebimizde anlayışlı olun” şeklinde konuştu.

 

Ziyaretin sonunda Kartal, Kılıç’a CHP Genel Merkezi tarafından bastırılan Türkiye’de muhtarlık sistemi, muhtarların sorunları ve çözüm önerilerini içeren broşürü verdi.

 

(Haber Merkezi)