Alaplı'ya bağlı Gümeli Beldesinde Gümeli İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan annelerinin hastalığı nedeniyle dedelerinin yanında kalan Sedat ve Vedat adlı ikizler kendilerine uzanan bir yardım eli bekliyor.
Gümeli'de 2 yıldır Ankara'da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Anemi Hastalığı nedeniyle tedavi gören Kezban Lafçı'nın (30) hastalığı nedeniyle dedeleri Kemal Lafçı (50) yanında kalan 7 yaşındaki ikizler Sedat ve Vedat Lafçı hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.
İkizlerin dedesi Kemal Lafçı, Sedat ve Vedat Lafçı'nın  (7) annelerinin 2 yıldır Ankara'da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Anemi Hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü ve 18 Aralık 2009 Cuma günü de ameliyat olacağını belirtti. Geçen yıl Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen destekle Ankara'da tuttukları evde İkizlerin Babası Metin Lafçı (32) ve Anneleri Kezban Lafçı'nın (30) ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini belirten Dede Lafçı, "İkiz torunlarım annelerinin tedavi süreci boyunca benim yanımda kalıyorlar.  Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ve Gümeli'deki dostlarımızdan yardım görüyoruz. Ama annele-rinin tedavi sürecinin uzun olduğu için ekonomik anlamda zor günler yaşıyoruz.  Torunlarıma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum.  Ama anne sevgisi ve şefkatinin yerini hiçbir şey tutmuyor.  Annelerini çok özledikleri için tüm imkânsızlıklarımıza rağmen annelerini görmeleri için ikizleri Ankara'ya götürmeye çalışıyorum. Gerek geçireceği ameliyat gerekse ameliyat sonrası devam edecek olan bu süreçte, annelerinden ayrı olan ikiz torunlarım annelerinin iyileşip bir an önce gelmesini bekliyorlar" dedi.
Dede Kemal Lafçı Yardım etmek isteyenlerin Ziraat Bankası Alaplı Şubesi: Kemal LAFÇI 551- 1226 41 54 - 5002 nolu hesaba yardımlarını beklediklerini dile getirdi.