Türkiye genelindeki 38 TED okulunda 31 bin öğrencinin gerçekleştirdiği ‘İklim İçin Okul Grevi’ne TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları da katıldı. Tüm kademelerdeki öğrenciler, 29 Mart 2019 Cuma günü saat 10.30’da küresel ısınmaya dikkat çekmek için ellerinde hazırladıkları pankartlarla okul grevini gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, okul grevi ile ilgili yaptıkları basın açıklamasında şu çağrıda bulundular:

“Küresel ısınmanın verdiği zararlar çok ciddi ve geri dönüşü olmayan boyutlara ulaşmaktadır. İklim değişikliğini azaltmak için, küresel sera gazı emisyonlarının belirgin düzeyde düşürülmesi gerekiyor. Başta kömür olmak üzere fosil yakıtların yakılması, atmosferdeki karbondioksit oranının artmasındaki ana sorumludur. 2015’teki Paris İklim Konferansında devletler, kömür ve fosil yakıt kullanımını azaltacakları sözünü vermişti. Ancak atılması gereken birçok adım atılmıyor ve geleceğimiz her geçen gün daha fazla tehlikeye giriyor.

Bizler, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları öğrencileri olarak, lise öğrencisi Greta Thunberg’in başlattığı ‘Gelecek için Cuma Günleri’ kampanyası çerçevesinde İklim İçin Okul Grevi hareketini destekliyoruz. İklim değişikliğini durdurabilecek son nesil olduğumuzu biliyoruz. Greta’nın dediği gibi iklim adaleti ve yaşayan gezegen istiyoruz. Bizlere daha iyi bir dünya bırakılmasını istiyoruz. Bu yüzden bugün İklim İçin Okul Grevindeyiz.”