CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Öğretmenlerin geleceğin mimarı olduğuna da vurgu yapan CHP'li Demirtaş,mesajında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenleri minnet ve şükranla andığını belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şunları ifade etti:

"Nitelikli bir eğitim sistemi, özgürlük ve bağımsızlığın güvencesidir. Bilim ve teknoloji alanında gelişmenin, fırsat eşitliğini sağlamanın temel yolu da parasız, kaliteli ve çağdaş eğitimden geçmektedir.  Eğitimin asli unsurlarından biri  öğretmenlerdir. Yeni nesilleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz en iyi koşullara sahip olmadan, eğitim sistemimiz de hak ettiği düzeye çıkamaz. Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği özgür düşünceli, vicdanlı, demokrat ve Cumhuriyetçi nesiller ile mümkün olacaktır. 

Öğretmenler eğitim politikalarının belirlenmesinde söz ve karar sahibi olmalıdır. Atama bekleyen öğretmen adaylarının ve 3600 ek gösterge bekleyen öğretmenlerin talepleri en kısa sürede yerine getirilmelidir.

Tüm öğretmenlerimize 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş ikramiye verilmelidir.

Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi güvensiz istihdam uygulamalarına son verilmelidir.

Eğitim emekçilerini ötekileştiren, bilimi değil siyaseti ön planda tutan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran tutum ve tavırlardan vazgeçilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle  Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gelecek nesillerimizi yetiştirip, bilim ile donatan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.